(Ek bilgilerle) - Darbe girişiminde hayatını kaybeden 6 kişi Fatih Camii'nden uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

(Ek bilgilerle) - Darbe girişiminde hayatını kaybeden 6 kişi Fatih Camiinden uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 16:35

(Ek bilgilerle) - Darbe girişiminde hayatını kaybeden 6 kişi Fatih Camii'nden uğurlandı

Haberin Devamı

 

 Özgür ALTUNCU  - Özkan ARSLAN/ İSTANBUL, (DHA) ARALARINDA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ında bulunduğu ve darbe girişiminde bulunan askerler tarafından öldürülen 6 vatandaş bugün son yolculuklarına uğurlandı. Ömer Cankadan , İbrahim Yılmaz, Erkan Pala, Halil Kalkancı, Yunus Emre Ecer, ve İlhan Varank'ın Türk Bayrağına sarılı tabutları yan yana konuldu. Dün hayatını kaybeden AK Parti kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın da cenazesi Fatih Camii'ndeydi.

KÜÇÜK YUSUF BABASININ TABUTUNUN BAŞINDAN AYRILMADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavi gibi isimler cenazeye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank taziyeleri kabul etti. Prof.Dr. İlhan Varank'ın oğlu Yusuf Varank babasının tabutunun başından hiç ayrılmadı. Cenaze sırasında yaşlı bir kadın baygınlık geçirdi.

ERDOĞAN AİLESİ DE KATILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Damadı Selçuk Bayraktar, Dünürü Özdemir Bayraktar ile diğer damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da cenazedeydi.

ERDOĞAN KONUŞTU
Cenazelerin ayrı ayrı kılınmasının ardından helallik alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazeler götürülmeden önce bir konuşma yaptı. Erdoğan," Gevşemeye gelmez, bu 12 saatlik bir operasyon değildi. Devam edeceğiz, kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz"diyerek 1 hafta daha vatandaşların sokaklara sahip çıkmasını istedi.

"ONLARIN TOPU VARSA BİZİM DE İMANIMIZ VARDIR"
"Milletimizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Kardeşlerim yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımızın icabet etmesi meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye 'onların tankı topu varsa bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular. Bu genç kardeşlerim tankların altına yatması sıradan bir olay değildir. Bu bir imanın özelliğiyle teşviğidir.. ve bunu yaptılar."

"İDAM İSTERİZ" SLOGANLARI
Erdoğan'ın "Şu an itibariyle 161 şehidimiz var" demesi üzerine törene katılanlar "İdam isteriz" şeklinde slogan attı. Erdoğan da "Kardeşlerim dün de ifade ettim. Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak özellikle Anayasal olarak gerekli olan merciler de değerlendirmesi yapılır ve kararı da verilir. Kardeşlerim biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri attık. Kararlarımızı da verirken bin düşündük bir verdik. Şimdi de aynı şekilde olumlu şekilde bu adımı atarız" diye konuştu. Fethullahçı Terör Örgütü'nün attığı adımın karşılığını bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Nasıl buldu milletle buldu en güzel cevabı benim aziz milletim verdi" şeklinde konuştu.

"BAŞARAMADILAR"
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti, "Bu ülkede bildiğiniz gibi yasama organı vardır, yürütme vardır, yargı vardır. Bunlar bu organları bile çatıştırmaya kalkıştılar. Ama başaramadılar. Netice ne oldu? Bakınız şu anda dün itibariyle yargıyı eline geçirmiş olan bu örgüt şimdi teker teker dökülüyor. Ve şu anda da yargı bunlardan binlercesini gözaltına almış durumda, açığa almış durumda bakınız. Bakınız HSYK üyelerinden tutunuz, Anayasa Mahkemesi üyelerine varıncaya kadar, birincil mahkemeye varıncaya kadar şu anda gözaltına alınıyorlar, açığa alınıyorlar ve tutuklanıyorlar. Bu olması gerekendi. Fakat yeterli mi değil. Şu anda silahlı kuvvetlerimizin ne yazık ki perişan eden bu örgüt generallerinden tut en alt kademeye kadar şimdi onlar da tutuklanmaya başlandılar. Yeterli mi değil. Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı. Biz bunları biliyoruz ilgili olan mercilere de söyledik, söylüyoruz" diye konuştu.

"..BUNLARI İSTEYECEĞİZ... FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEMSİLCİLERİDİR"
Erdoğan, "İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik. Şu anda Amerika'ya, batılı ülkelerine yazılı olarak da Adalet Bakanlığımız kanalıyla, Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla bunları talep edeceğiz. Bunları isteyeceğiz. Ve tavırlarını da ayrıca göreceğiz. Görüştüğümüz tüm devlet büyüklerine de bunları özellikle hatırlatıyorum. Şu anda bu darbeciler ne yazık ki bu Fethullahçı Terör Örgütünü'nün temsilcileridir" diye konuştu.

CENAZELER TEKBİRLERLE GÖTÜRÜLDÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından Prof. Dr. İlhan Varank'ın cenazesine omuz verdi. İlhan Varank'ın cenazesi Şehzadebaşı Camii kabirliğine defnedilmek üzere götürüldü. Diğer cenazelerde tekbirlerle camiden çıkarıldı. Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş cenazesi de toprağa verilmek üzere camiden çıkarıldı.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!