(Ek bilgi ve fotoğraflarla) - Maçka Parkı'nda ağaçların sökülmesine başlandı

Güncelleme Tarihi:

(Ek bilgi ve fotoğraflarla) - Maçka Parkında ağaçların sökülmesine başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 15:55

(Ek bilgi ve fotoğraflarla) - Maçka Parkı'nda ağaçların sökülmesine başlandı

Haberin Devamı

 

 Ersan SAN/ İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen Dolmabahçe-Levazım tüneli projesi kapsamında daha önce büyük  bölümü alüminyum plakalarla kapatılan Maçka Demokrasi Parkı’nda ağaç sökme işlemleri başladı.

Parktaki çalışmalar bugün havadan da fotoğraflandı. Proje kapsamında bölgeye gelen özel iş makineleri ile ağaçların sökümüne başlandı. Çalışmalar sırasında  polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.  

İBB'nin ağaçların taşınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle denilmişti:

"Toplam büyüklüğü 140 bin metrekare olan Maçka Parkının sadece 3 bin 500 metrekarelik bölümünde başlayacak çalışmalar kapsamında; alanda bulunan 85 ağaç, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden alınan rapor doğrultusunda Bahçeköy Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkına dikilecek. Uzman ekipler yönetiminde ROOTBALL yöntemi ile sökümü gerçekleşecek ağaçlar, kök ve gövdeleri itina ile korunarak yeni yerlerine dikilecekler. Park dışında ise 91 ağaç başka bölgelere nakledilecek. Çalışmalardan sonra bölge tekrar ağaçlandırılacak. Çalışmalar tamamlandığında, 3 bin 500 metrekarelik alan yeniden yeşillendirilerek eski haline döndürülecek" 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!