Ehliyet yenileme randevuları nasıl alınır? - Ehliyet yenileme başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet yenileme randevuları nasıl alınır - Ehliyet yenileme başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 11:08

Ehliyet yenileme başvuruları için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş yeni ehliyetlerine kavuşma için gün sayıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan sürücü randevu sistemiyle ehliyet yenileme başvurularınızı yapabileceksiniz. Yenileyeceğiniz ehliyetler Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak düzenlenecek ve çipli sisteme geçilecek. Peki, ehliyet yenileme randevuları nasıl alınır? Ehliyet yenileme haçları ne kadar? İşte, ehliyet yenileme ile ilgili tüm detaylar...

Haberin Devamı

Ehliyet yenileme başvuruları, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacak. Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından oluşturulan sürücü randevu sistemi üzerinden randevu alarak yenileme işlemini gerçekleştirebilecek. Ehliyetlerin Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak düzenlenmesiyle beraber çipli döneme geçilecek. Peki, ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Ehliyet yenileme evrakları neler ve yenileme harcı ne kadar? Milyonlarca sürücü ve sürücü adayının da merak ettiği bu sorulara yanıtlar ve daha fazlasını haberimizden öğrenebilirsiniz.

SON GÜN NE ZAMAN?

Yeni düzenlemeyle birlikte sürücüler ve sürücü adayları, 1 Ocak tarihinden itibaren yeni ehliyetlerini alabilecek veya yenileyebilecek. İşlemin gerçekleşmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından oluşturulan sürücü randevu sistemi üzerinden randevu alınması gerekiyor. Ehliyet yenilemeleri için son gün ise 31 Aralık 2020 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

EHLİYET YENİLEME HARCI NE KADAR?

Ehliyet yenileme için belirlenen ücret 15 TL’dir. Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı olan bankalara yatırılan bu ücretin 13 TL’si kart bedeli olarak alınmaktadır. Kalan 2 TL ise sürücü belgesi hizmet bedeli olarak Vakıf bankalarına yatırılır.

EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ehliyet yenileme randevuları, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan resmi site üzerinden yapılabiliyor. Sürücü Belgesi Randevu Sistemi ana sayfasında bulunan ‘Randevu Al’ sekmesinde yer alan 3 seçenekten biri seçilerek işleme başlanabiliyor. Sürücü Belgesi Bilgileri, Kişisel Bilgiler, Randevu Bilgileri gibi bilgilerin eksiksiz girilmesi gerekiyor. Bu bilgilerin girilmesinin ardından vatandaşlarından e-posta adresine onay kodu gönderiliyor. Gelen onay linkinin tıklanmasıyla beraber tarih ve saate randevu alma işlemi tamamlanmış oluyor. Online sistem üzerinden randevu başvurusunda bulunan vatandaşlar, ehliyet yenileme evraklarıyla gittikleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

İlk kez ehliyet alacaklar ve ehliyet yenileyecekler için evraklar farklılık göstermektir. Ancak gerekli olan tüm evraklar hazırlandıktan sonra randevu saatinden en az 15 dk önce randevu alınan şubede bulunulmalıdır. Yenilenen ehliyetler, en fazla 15 gün içerisinde adrese ulaştırılacaktır. İşte, kez alacaklar ve ehliyet yenileme için gerekli evraklar!

Haberin Devamı

İlk kez alacaklar için;

- Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
- Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası
- Sürücü Sağlık Raporu- Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz,
- 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalık fotoğraf)
- Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Yenileme / Değiştirme için gerekli belgeler;

- Eski sürücü belgesi
-Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
-Sürücü sağlık raporu
-15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
-2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)
-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

 

BAKMADAN GEÇME!