Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet sınav giriş belgesi yayınlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak Ehliyet sınav giriş belgesi yayınlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:10

Ehliyet sınavlarının ne zaman yapılacağı tüm sürücü adayları tarafından merakla bekleniyordu. Yakın zamanda ehliyet sınavına girecek birçok aday sınavların yapılacağı tarihlerin değiştiğini duymuştu. Normal takvime göre 10 Aralık Cumartesi günü yapılması beklenen 2016'nın son ehliyet sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takviminde yaptığı güncelleme sonrası 2016 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı yeni bir tarihe ertelendi. Peki, tüm sürücü adaylarının merak ettiği ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte, 2017 yılında yapılacak ehliyet sınav tarihleri.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı tarihi için Milli Eğitim Bakanlığı bazı duyurularda bulundu. Yapılan duyuruya göre bazı sebeplerden dolayı ehliyet sınavının ileri bir tarihe ertelendiğini açıklayan bakanlık, bu tarihle alakalı sınav takvimine de not düştü. Peki sürücü adaylarının belgelerini almak için gün saydığı ehliyet sınavı ne zmaan yapılacak? İşte MEB tarafından yapılan o açıklamaya dair bazı bilgiler

YENİ EHLİYET SINAVI TARİHİ NE ZAMANA ERTELENDİ?

Normal takvime göre 10 Aralık Cumartesi günü yapılması beklenen 2016'nın son ehliyet sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takviminde yaptığı güncelleme sonrası 2016 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı bir hafta sonrası yani 17 Aralık Cumartesi gününe ertelendi. Erteleme duyurusu sınav takviminde "Bakanlık Makam Olur’u ile MTSKS-6 ve 2016-2017 öğretim yılı Ortak Sınavlar Mazeret Sınav tarihleri güncellenmiştir." şeklinde paylaşıldı.

Haberin Devamı

MEB'İN TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ YAYIMLADIĞI TAKVİMİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ

*Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı
2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

VİDEOLU EĞİTİM DÖNEMİ

Ehliyet sınavına girecek adaylar artık 20 dakikalık bir video izleyerek sınava girecek. Bu videoda direksiyon sınavında dikkat etmesi gereken kurallar olacak. Ehliyet sınavlarına bir yenilik daha geldi. Videonun kurgusu ve senaryosu Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce hazırlandı.

Vİdeoyu ise, İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu çekti. Sürücü adayları artık 20 dakikalık bir video izleyerek sınava girecek.

20 dakikalık video teorik dersler kapsamında araç tekniği dersinde gösterilecek. Ancak isteyen adaylar direksiyon sınavı öncesinde de videoyu izleme talebinde bulunabilecek. Sürücü adayları, uygulamanın kendilerine avantaj sağlayacağı görüşünde.

20 dakikalık eğitim videosu hem eğitmenin hem de sürücü adayının işini kolaylaştıracak ancak, uzmanların sürücü adaylarına bir de uyarısı var: Bütün öğrencilere direksiyon derslerine muhakkak gelmeli.

Haberin Devamı

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, 
*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, 
*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması, 
*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi, 
*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Ehliyet sınavına girecek adayların muhakkak sınava giriş belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Renkli fotoğraflı olan bu belgelerde kursiyerin sınava gireceği sınav merkezi (il/ilçe), bina, salon, sıra ve adres bilgileri yer alır. Her sınav için yeniden düzenlenen sınav giriş belgesinde Özel MTSK’nın adı ile sınav tarihi, saati ve kaçıncı sınav hakkını kullandığı, sınava gireceği sürücü belgesi sınıfı ve dikkat bölümleri yer alır. Kimlik bilgilerinde kursiyerin T.C. kimlik numarası, adı-soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi bulunur.

BAKMADAN GEÇME!