Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 12:43

Ehliyet sınavı 10 Ekim Cumartesi günü yapıldı. Sınavın soru ve cevapları da kamuoyuna sunuldu. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Yaşınız 18'i geçmiş ve artık araba kullanmak istiyorsanız ilk önce ehliyet almanız gerekir. Ehliyet almadan trafiğe çıktığınız takdirde birçok ceza ve yaptırımla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ehliyet sahibi olmak için MEB bünyesi altındaki ehliyet kurslarına yazılmanız şart. Ehliyet kursuna kaydolduktan sonra kullanmak istediğiniz araç tipine uygun ehliyete sahip olabilirsiniz. Ehliyetinizi almak için ilk önce belli başlı eğitimler alırsınız. Bu eğitimlerden sonra ilk önce yazılı sonrada pratik sınavlara girersiniz. İşte o yazılı sınav 10 Ekim Cumartesi günü yapıldı.

Ehliyet sınavı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Sürücü adayları şimdi merakla sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Adaylar sınav sonuçlarını beklerken MEB kendi internet sitesinden 10 Ekim'de gerçekleştirilen sınavın soru ve cevaplarını yayınladı.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Ekim 2015 tarihinde yapılan sınavın sonuçları 20 Ekim 2015 günü açıklanacak.

Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak

YENİ EHLİYETLER KAÇ ÜLKEDE GEÇERLİ OLACAK?

Murat Tekin, stajyer ehliyetin pek çok yeniliği de beraberinde getireceğini söyledi. Ehlieyetteki çeşitliliğin 9 'dan 17'ye yükseldiğini dile getiren Murat Tekin, ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağını vurguladı. 25 milyon ehliyetin 2016 yılında değişeceğini de hatırlatan Tekin, ehliyetlerin avrupa ülkeleri başta olmak üzere 80 ülkede geçerli olacağını dile getirdi.

STAJYER EHLİYETE KAÇ CEZA PUANI HAKKI VERİLECEK?

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, stajyer sürücü uygulamasının 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlatarak şöyle dedi, "İlk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekmektedir." Stajyer ehliyetin tanımını; "İlk defa ehliyet alacaklar için başarılı olduktan sonra sürücü belgesini 2 yıllık staj çerçevesinde kullanması." şeklinde tanımlayan Tekin, stajyer ehliyette, kursiyere 75 ceza puanı hakkı verileceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!