Ehliyet sınav sonuç tarihi belli oldu - MEB sınav sonucu için net tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuç tarihi belli oldu - MEB sınav sonucu için net tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 17:00

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavların tarihini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Aralık ehliyet sınavının ocak ayı içerisinde açıklanacağını duyurdu. Peki bu yılın son ehliyet sınavının sonucu ne zaman erişime açılacak?

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçları vatandaşların araştırdığı konular arasında yer almaya devam ediyor. 23 Aralık tarihinde sınava katılım sağlayan vatandaşların araştırdığı ehliyet sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Peki, tarih aralığı belli olan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bakanlığın resmi takviminde yer alan bilgi hakkında detaylı bilgiler

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI VE SORULARI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, soru ve cevaplar için net bir duyuru yapmadı ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığın soru- cevap duyurusunun 1 hafta içerisinde yapılması bekleniyor. Takvime göre 23 Aralık tarihli ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

SINAVINIZ GEÇERSİZ SAYILABİLİR!

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,
*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,
*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,
*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

Haberin Devamı

EHLİYETTE YENİ DÖNEM 2018'DE BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm motorlu taşıt sürücü kursu ile açık ortaokul ve açık lise sınavlarını 81 ilde elektronik sınav (e-sınav) merkezlerinde yaparak, bu alanda dijital dönüşümü başlatacak. MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavı, halen 29 il merkezinde 32 salonda yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde 92 merkez daha açılacak. Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek. Sınav bitiminde sonuçlar hemen öğrenilebilecek.
Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzüyle adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.
Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin düşmesini de sağlayacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!