11 Şubat Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

11 Şubat Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 07:32

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı sorusu merakla cevabını arıyor. Sınava giren adaylar ehliyet alabilmek için sınav sonuçlarını bekliyorlar. 11 Şubat'ta düzenlenen ehliyet sınav sonuçları hakkında açıklama yapıldı mı? İşte ehliyet sınav sonuçları hakkında tüm detaylar ve sonuçlar geldiğinde sorgulayabileceğiniz adres

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçları sınava giren adaylar tarafından merakla bekleniyor. Ehliyet sınavı 11 Şubat tarihinde yapılmıştı. Sonuçların bugün açıklanması beklenirken henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ehliyet sınav sonuçları açıklandığında bilgilendirme linki ve sonuç sorgulama ekranı hakkında tüm detaylar haberimizde olacak

2017 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınav takvimine göre 11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları 23 Şubat Perşembe günü açıklanacak. Sürücü adayları sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adresleri aracılığıyla ulaşabilecek. Kursiyerler, bu iki adres üzerinden T.C. kimlik numarasını girerek MTSAS sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

Haberin Devamı

2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)
2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017 (saat 14.00)

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.

Haberin Devamı

Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.
Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

YENİ EHLİYETLER İÇİN İSTENEN BELGELER DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

Haberin Devamı

POSTAYLA TESLİM EDİLECEK

Yeni tip ehliyetler tek basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek. Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

 

BAKMADAN GEÇME!