Eğridere yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Eğridere yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 14:04

BORNOVA Belediyesi, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından kendisine bağlanarak mahalle statüsü alan 12 eski köy yerleşiminde önemli çalışmalar yaptı. Bu yerleşimlerden biri de Eğridere Mahallesi oldu. Yapılan rekreasyon alanı ile çehresi değişen Mahalle'nin yolları yenilendi. Şimdi ise İZSU çalışmaları ile kanalizasyon ilgili alt yapı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Elli yıldan bu yana istedikleri çalışmaların son iki yıldır yapılmaya başladığını söyleyen Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker ve mahalle sakinleri Bornova Belediyesi ve Başkan Olgun Atila'ya teşekkür etti. Bornova Belediyesi ilk olarak eski köy yerleşimi olan mahallenin girişindeki 8 bin metrekarelik alana içinde çim futbol sahası, çok oyun parkı ve yetişkinler için aletlerin konulduğu spor alanı bulunan bir rekreasyon alanı yaptı. Mahalle içinde yolların tamamı parke taş ile kaplandı

Eğridere yenilendi

Eğridere'nin sembollerinden olan asırlık çınar koruma altına alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında ise Bornova Merkez'den mahalleye giden asfalt yol yenilendi. Homeros Vadisi'ne paralel olarak devam eden yolun kenarları beton bariyerlerle daha güvenli hale getirildi. İZSU'nun Eğriderelilerin yıllardır bekledikleri kanalizasyon sistemi ile ilgili olarak sürdürdüğü alt yapı çalışmaları ise hızla devam ediyor. Eğridere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, 50 yıldır hayalini kurdukları çalışmaları son iki yılda hayata geçirildiğini vurgulayarak, "Mahallemizin girişinde bulunan atıl durumdaki arazi rekreasyon alanı olarak düzenlendi ve cennetten bir köşe haline getirildi. Yollarımız yenilendi. Kanalizasyon sistemimiz yapıldı. Mahallemize yapılan yatırımlar nedeniyle Bornova ve Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Eğridere yenilendi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!