EGOD'tan "İzmir’de üretelim" çağrısı

Güncelleme Tarihi:

EGODtan İzmir’de üretelim çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 13:38

EGOD'tan "İzmir’de üretelim" çağrısı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI Külliyesi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beş babayiğit dediği Konsorsiyum’a destekle beraber bir çağrı da Ege Otomotiv Derneği’nden (EGOD) geldi. EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay, “Gelin bu otomobili İzmir’de üretelim" dedi.

Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding (KARSAN), Turkcell ve Zorlu Holding’den oluşan Konsorsiyum’a bu zorlu süreçte maddi-manevi destek verilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Akkalay, EGOD olarak süreci yakından takip ederek, Konsorsiyum’la süreç boyunca dirsek teması içinde olacaklarının sözünü verdi. 2019’da prototipinin tamamlanıp 2021’de ticari satışa çıkarılması beklenen yerli otomobilin üretim sürecinin zorlu olacağının altını çizen Akkalay, şunları söyledi:

“Bu Konsorsiyum’un bunu başaracağına inanıyorum. Ancak kolay bir proje değil. Bu zorlu yolda EGOD’un üzerine bir görev düşerse, bu görevin zorluğuna bakmadan tüm bileşenlerimizle, tüm üyelerimizle bu taşın altına biz de elimizi sokarız. Bu aracın prototipinin üretileceği en doğru lokasyon ise kesinlikle İzmir’dir. Konsorsiyum’un bileşenlerinden BMC’nin varlığı, gelişmiş yedek parça ve yan sanayi ağı ile İzmir birçok bakımdan bu üretim sürecinde en doğru adres. İzmir ve çevresindeki faaliyet gösteren birçok otomotiv yan sanayi firması dünya devlerine otomotiv parçası üretimi yapıyor. Bu konuda deneyimimiz oldukça fazla. Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan otomotiv sektörünün ve İzmir’in bu zorlu görevi altından başarıyla kalkacağına inancım sonsuz. Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız çıkıp ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde omuz vermek, destek vermek düşer."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!