EGO şoförlerine terör eğitimi

Güncelleme Tarihi:

EGO şoförlerine terör eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:41

EGO şoförlerine terör eğitimi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi EGO Müdürlüğü'ne bağlı otobüs şoförlerine, terör ve terör saldırılarına karşı bilinçlendirme seminerleri veriliyor.
'Kent Güvenliği, Gençlik ve Bilinçli Gelecek' adı altında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanlarınca verilen eğitimlerde 'şüpheli kişi, şüpheli paket ve şüpheli araçlara yönelik yapılması gerekenler ve nelerden şüphe edilmesi gerektiği' gibi konular anlatılıyor. Psikolojik destekten halkla ilişkilere, motivasyondan ileri sürüş tekniklerine ve ilk yardıma kadar onlarca değişik eğitime tabi tutulan, EGO şoförleri, şimdi de terör konusunda ayrıntılı şekilde bilgilendiriliyor.
2273 EGO ŞOFÖRÜNE TERÖR EĞİTİMİ
EGO Genel Müdürlüğü Otobüs Dairesi Başkanlığı'na bağlı 5 bölge müdürlüğünde görev yapan 2273 otobüs şoförüne verilen eğitim; terörün ne olduğundan terörün hedeflerine, unsurlarına ve Ankara'daki terör saldırılarına kadar pek çok konuda bilgiler verilmesiyle başlıyor. Terör konusunda geniş kapsamlı bilgilerin de aktarıldığı eğitimlerde, uzmanlar, özellikle otobüs, taksi ve dolmuş şoförlerine çok büyük görevler düştüğünü belirterek, şoförlerin vereceği bilgilerin, kendilerini hem hızlı, hem sağlıklı, hem de yüzde 100 sonuca götürebildiğini söylediler. Şüpheli paket, kişi ve saldırılara yönelik olarak şoförlerin yapması gerekenler konularda da bilgi verildiği seminerlerin tüm EGO şoförlerine verileceğini kaydeden Emniyet yetkilileri, “Bu eğitim için birçok kurum, kuruluş ve sivil kuruluştan talep alıyoruz. Buradaki amacımız, halkı bu konuda bilinçlendirmek ve kendine güveni sağlamak" dediler.
140 İHBAR HATTINI ARAYIN VE ASLA MÜDAHALE ETMEYİN
Yetkililer, şüpheli durumlarda vatandaşın veya şoförlerin ilk yapması gerekenin, '140 terör ihbar hattını aramak' olduğunu vurgulayarak, "Polise, doğru eşkal, adres ve zaman vermek çok önemli. Ardından da uzaktan gözle takip edip bize bilgi vererek yönlendirebilirler. Vatandaştan tek beklentimiz bu. Hiçbir şekilde şüpheli araç ve şahsa müdahale edilmesini istemiyoruz. Bu eğitimin en büyük amaçlarından biri de bu zaten. Paket veya canlı bombaya yaklaşılmasını istemiyoruz" dedi.
ÇOCUKLARINIZI BİLİNÇLENDİRİN
Eğitimlerin ana başlıklarından birinin de “terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemlerinin deşifre edilmesiö olduğunu belirten yetkililer, “Yapılan araştırmalarda, terör örgütlerine en çok katılımın yaşandığı yaş aralığının 14-17 olduğu tespit edildi. Bu sebeple özellikle aileleri bu konuda bilinçlendirerek, çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğine ilişkin de bilgiler veriyoruz" dediler. Bu nedenle eğitimlerin öğrencilere de verildiğini bildiren yetkililer, “Şu ana kadar 30 bin öğrenciye verdiğimiz eğitimlerimizi, yıl sonuna kadar 60 bin öğrenciye ulaştırmayı hedefliyoruzö diye konuştular.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!