EGO, hizmetini ‘özel servis’e dönüştüremez

Meşhur Ankara ayazında önceki gün 25 dakika durakta beklerken, binmek istediğimiz ve işaret ettiğimiz (121 ve 124 no’lu hatta ait iki otobüs saat 06.50-07.05) iki şoför görmelerine rağmen durmadılar.

Haberin Devamı

EGO’nun sunduğu ulaşım hizmetine dair defalarca ‘Beyaz masa’ diye niteledikleri müracaat ünitesine şikayette bulunduk. Bu durum ve benzeri aksaklıklar sık sık tekrarlanıyor.
EGO’da kadrolu çalışan personel çok azaldı, asgari ücrete yakın ücretlerle tecrübesiz ve eğitimsiz personel çalıştırılıyor. Kamunun kaynakları ile alınan yüksek bedelli araçlar bu kişiler elinde heba olduğu gibi hizmette de bariz kusurlar oluşuyor. Kamunun kullanımına ait ve kamu kaynakları ile alınan belediye otobüsleri ile bir kısım kamu çalışanı grubunun mesaiye geliş gidişlerini sağlama işi adeta servis firması zihniyeti ile üstlenilmiş durumdadır. Saat 07.00-08.00 arasında Kızılay’da ana cadde üzerinde hareket eden otobüslerin ez az dörtte birinin özel servis yazısı ile gidip geldiği görülmektedir. Millet o saatlerde adeta üst üste işine gitmeye çalışırken ayakta bile yolcusu olmayan o otobüslerde seyahat eden ayrıcalıklı kişiler kimdir ve neden taşınmaktadır?
Ayrıca belediye spor karşılaşması taraftarlarına, parti çalışmasına giden parti çalışanlarına, hatta çok acil olmayan ve emniyetin taşıma kapasitesi içindeki olağan hizmetlere giden emniyet mensuplarına vb. araç tahsis etmek suretiyle kapasitesini hatalı kullanarak hizmeti noksan yapmaktadır. Artık bu durumdan gına gelmiştir.
Em.J.Astsb.Ahmet SUNAYOL

Haberin Devamı

Nazlıaka’dan Etibank binası sorusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başkent Ankara ile özdeşleşmiş yapılardan biri olan ve Etibank binası olarak bilinen binanın akıbetini Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesinde 2011 yılında yapılan bir protokolle Adalet Bakanlığı’na devredildiği iddialarıyla gündeme gelen ve boşaltılan binanın yakın bir süre önce yıkımına başlatıldığını vurgulayan Nazlıaka, “Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllar ikamet ettiği kendi mülkünü boşaltarak kiraya taşınması kamu kurumlarının son yıllarda ödediği yüksek kira bedellerini ve skandalları akla getirmektedir. Yıkımına başlanan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü binası ile Ankara tarihinin köşe taşı yapıtlarından biri daha yok edilmektedir” dedikten sonra Başbakan’a şu soruları yöneltiyor:
“Çankaya 1152 ada 36 parselde bulunan Eti Maden İşletmeleri binasının mülkiyeti şu anda hangi kurumlara ya da kişilere aittir? Kurum binayı devrettiyse bu devir hangi tarihte, hangi usulle ve ne bedelle yapılmıştır? Binanın yıkımı için hangi kurumlar tarafından hangi kurullardan izin alınmıştır? İzin tarihleri nedir? Söz konusu binanın korunmasına ilişkin olarak Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı var mıdır? Varsa bu kararda son beş yılda yapılan bir değişiklik var mıdır? Yapılan değişiklik, gerekçesi ve tarihi nedir? Binanın yıkılması için proje mükellifi mimarlardan gerekli onay alınmış mıdır?”

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- ANKARA Kültür Merkezi Derneği’nin düzenlediği ‘Türkiye’de demokrasi ve öteki olmak’ başlıklı panel bugün 14.00’de Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Dinleti: Gülseren Kılıç. Konuşmacılar: Erol Dora (BDP Milletvekili), Barbaros Şansal (Terzi Yamağı), Ömer Faruk Eminalioğlu (YARSAV Başkanı), Gürkan Hacır (Gazeteci-Yazar), Necdet Saraç (Gazeteci-Yazar), Mustafa Aksu (Çingene Derneği Temsilcisi), Moderator: Birsen Temir. Kapanış konuşması: Gürsel Tekin (CHP Genel Başkan Yardımcısı)

Yazarın Tüm Yazıları