EGO Garajı’na metan itirazı

Güncelleme Tarihi:

EGO Garajı’na metan itirazı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 15:02

Mamak’taki EGO Garajı’nın, 8 mahallenin ortasında kalan eski çöplük alanına taşınması yönünde Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karara mahalleliden tepki geldi. Karara dava açan mahalleli imza kampanyası da başlattı. CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Emin Tırpancı, “EGO otobüslerini buraya taşımak faciaya davetiye çıkarır” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu ay CHP grubunun ret, AK Parti ve MHP gruplarının evet vermesinin ardından oy çokluğuyla alınan kararla Mamak’taki EGO 3. Bölge Müdürlüğü’nün Nato Yolu üzerindeki eski çöplük depolama alanına taşınması ve EGO Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu arazinin de konut-ticaret alanı olarak ayrılması kararlaştırıldı. Meclis kararına tepki gösteren bölge sakinleri, muhtarlıklar aracılığıyla kararın iptali için imza kampanyası başlattı. Eski çöplük alanının altında metan gazı tehlikesi olduğuna işaret eden CHP Büyükşehir Mamak Meclis Üyesi Mehmet Emin Tırpancı ise şöyle konuştu: 

PATLARSA HESABINI KİM VERECEK

“Mamak’ın ikinci çöplük alanı olan bu arazi şehir dışındaydı. Kamulaştırma yapılırken burada metan gazı ve yanıcı gazlar bulunmasından dolayı arsa yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak belirlendi. 1994 ve 2005 yıllarına ait çöplüğün içerisinde metan ve yanıcı gazlar olduğuna dair raporlar var. Gazın üstüne asfalt atıp buraya EGO otobüslerini taşımak büyük tehlike oluşturur. Faciaya davetiye çıkarılıyor. Gaz sıkışıp patlarsa bunun hesabını kim verecek. Ege Kentsel Dönüşüm planı içerisinde de yer alan bu alanın yeşil arazi olarak kullanılması planlanırken son karar bölgenin aleyhine bir karardır. EGO’daki otobüs park ve bakım alanının buraya getirilmesi demek şehrin içine getirmek demek, bu da mantıklı değil.

Haberin Devamı

8 MAHALLENİN ORTASINDA KALIYOR

2 emsalle konut ve ticaret alanı olarak EGO Garajı’na da yeni bir plan yapılmasını doğru bulmuyoruz. 8 mahallenin ortasında kalan eski çöplük alanı için Mamak Belediyesi’nin de spor salonu ve rekreasyon alanı projesi vardı, bunlar da gitmiş oluyor. Ege, Akşemseddin, Cengizhan, Fahri Korutürk, General Zeki Doğan, Şirintepe, Kutlu ve Mutlu mahalle muhtarlıkları olarak ortak imza kampanyası başlatıldı. 5 binden fazla imza toplamayı amaçlıyoruz. Karara ilişkin dava da açtık. Teknik açıdan metan gazı tehlikesi sosyal açıdan da vatandaşların yeşil alan beklentisi var. Umarız yanlış karardan dönülür.” Öte yandan mahalle muhtarlıklarında kararın iptali için toplanan imzalar bugün Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!