EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?| GİB üzerinden trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır| GİB üzerinden trafik cezası sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 12:35

EGM ile arabamızın ceza durumunu öğrenebilmek oldukça kolaylaştı. Farkında olmadığımız trafik cezaları artık canımızı sıkmayacak.

Haberin Devamı

EGM TRAFİK CEZASI SORGULAMA


Trafikte saatlerce zaman geçiriyoruz. Trafikte kaldığımız her dakika bir sürü tehlike ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu durumda basit çaplı trafik kazaları günlük yaşadığımız olaylar haline gelebiliyor. Güvenlik sistemi olan mobeseler, polis radarları gibi sistemler biz farkında olmadan, ceza yazabiliyor. Farkında olmazsak cezalar yüzünden başımız belaya girebiliyor. Arabanın ceza durumunu öğrenebilmek için ise EGM’ye bakmamız yeterli.


Ceza Sorgulamada Nelere Bakılır?


EGM hasar sorgulamada araca ait olan plakadan;

-Araca Ait Plaka Bilgisi

-Ehliyetin Trafik Ceza Puanları

-Trafiğe Çıkış Tarihi gibi bilgileri rahatça öğrenebilirsiniz.

Aracınız adına kesilen cezaları öğrenmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz. Sitede bulunan trafik cezası sorgulama bölümünden giriş yapmanız halinde trafik cezasının bilgilerine, neden kesildiğini öğrenebilirsiniz. Bilgilerinize ulaşabilmek için araç ruhsat ve araç sahibinin kimlik bilgilerine ihtiyaç vardır. EGM ‘nin sitesi üzerinden sorgulama yapamıyorsanız Vergi Dairesi’nin resmi sitesi üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.


EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır| GİB üzerinden trafik cezası sorgulama nasıl yapılır



EGM Trafik Cezası Sorgulamasını Nasıl Yaparım?


Trafik ceza sorgulamanızıhttp://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adlı siteden girerek, isim-soy isim, T.C kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile doğrulamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan sonuçlarda ihtiyacınız olan bilgiye; trafik cezalarınıza ulaşabilirsiniz.


Gelir Dairesi Başkanlığı Üzerinden Sorgulama Nasıl Yaparım?


Sorgulama yapmak için Gelir Dairesi Başkanlığı’nın resmi sitesi üzerinden e-işlemler butonuna gelmeli, ardından da Motorlu Taşıt Vergi Dairesi’ni seçmelisiniz. Açılan sayfada ilk sırada olan Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı İle Ödeme kısmından sorgulamanızı başlatabilirsiniz. Aracınız ile ilgili olan tüm bölümleri eksiksiz doldurursanız sorgulamanız tamamlanacaktır. Vergi Dairesi’nin sitesi üzerinden sorguladığınız cezalarınızı kredi kartı bilgileriniz ile birlikte ödeyebilirsiniz.


GİB ÜZERİNDEN CEZA SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!