Eğlenerek Kur'an öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eğlenerek Kuran öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 10:22

Eğlenerek Kur'an öğreniyorlar

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'taki Sarayaltı Cami'sinde yaz Kur'an kurusuna giden çocuklar, hem spor yağıp oyun oynuyorlar, hem de Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.

Sarayaltı Camii'nde imam hatipler Sadık Kumru ve Cuma Biricik'in Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiği yaklaşık 60 çocuk, bugün kendilerini ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'nın hediye ettiği spor malzemeleri ile cami bahçesinde badminton oynadı. Çocuklar ayrıca, cami içerisinde uzaktan kumandalı arabalarla kendi aralarında yarış düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kur'an kursuna giden çocukları spora yönlendirdiklerini belirtti. Çocuklara okçuluk ve yüzme kursuna da götürme sözü veren Kabakçı, şunları söyledi:

"Geleceğin teminatı olan yavrularımız, çocuklarımız dini eğitimlerini alırken, herhangi bir spor dalını benimsemeleri adına çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar bizim geleceğimiz ve hepsini geleceğimizin bir sporcusu olarak görmek istiyoruz. Hareketli yaşam bizim için çok önemli Çocuklarımızı hem sağlık yaşam ve obeziteden kurtarma adına hem de teknolojik bağımlılıktan uzaklaştırma adına bir takım çalışmalar içerisinde olacağız inşallah."

Çocuklar ise Kur'an-ı Kerim'i öğrenip dini eğitim alırken spor yapıp oynamanın da çok eğlenceli olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!