Eğlence mekânında silahlı çatışma

Güncelleme Tarihi:

Eğlence mekânında silahlı çatışma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 01:00

Başkent esnafından silah zoruyla para alan Yetkin Köse (38) ile firari astsubay Halil İbrahim Ünaldı, Çankaya’daki bir eğlence mekânında çıkan silahlı kavgada öldü.

Haberin Devamı

Ankara’da, ‘dernek kurma’ bahanesiyle esnaftan zorla para aldığı iddia edilen çetenin lideri Yetkin Köse (38) ile astsubay Halil İbrahim Ünaldı (23) ve beraberlerindeki 4 kişi, eğlenmek için Çankaya’da bir mekâna gitti. 20’nin üzerinde sabıkası olduğu öğrenilen çete lideri Yetkin Köse, gecenin ilerleyen saatlerinde mekân çalışanlarını yanına çağırıp, “Buraların sorumlusu benim. Bana tabi olacaksınız” diyerek silahıyla 2-3 el ateş açtı. Bunun üzerine Köse’nin yanına giden mekân sahipleri Mahmut ve Mustafa Uçar kardeşler, kendisini uyardı. Uyarının ardından büyüyen tartışma, silahlı çatışmaya dönüştü. Vurulan Köse ve Ünaldı, olay yerinde hayatını kaybetti. Ankara Emniyet Cinayet Büro ekipleri, yapılan incelemenin ardından 18 kişiyi gözaltına aldı. Görüntülerin de incelenmesinin ardından Köse ve Ünaldı’yı mekân sahibi Mustafa Uçar’ın öldürdüğü belirlendi. Sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan Mustafa Uçar tutuklanırken, kardeşi Mahmut Uçar adli kontrol şartıyla, diğer 16 şüpheliyle birlikte serbest kaldı.

Haberin Devamı

BİRLİĞİNE GİTMEMİŞ

Öldürülen astsubay Ünaldı’nın uzun zamandır birliğine gitmediği, hakkında firari tutanağı düzenlendiği öğrenildi. Köse’nin astsubayın da gücünü kullanarak esnafı haraca bağladığı, gasp, tehdit gibi olaylara karıştıkları iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!