Eğitimde yılın ihracat şampiyonu belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde yılın ihracat şampiyonu belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 12:26

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında ödüller dağıtıldı. Eğitim dalında ihracat şampiyonu Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) oldu.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırması kapsamında şampiyonlar Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ödüllendirildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı ödül töreninde Bakanların yanı sıra farklı sektörlerden liderler de yer aldı. Gecede 11 sektörde ilk üçe giren firmalara ödülleri verildi. Eğitim alanında ihracatın en büyük ödülünü Bahçeşehir Üniversitesi, Başbakan Yıldırım’ın elinden aldı.

“Akıl teri ile para kazanmayı arttırmalıyız”

Ödül töreninde yaptığı konuşmada hizmet işinin akıl işi olduğunu belirten Binali Yıldırım , “Akıl teri ile para kazanmayı artırmalıyız. Gelişmenin yolu bu. Ülkemizi dünyanın her tarafında tanıtan ihracatçılarımıza hükümetimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim dalında Türkiye’nin ihracat şampiyonu Bahçeşehir Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise “Türkiye’de yabancı öğrenci son beş yılda 5 kat artış gösterdi. Şu an 90 bine yakın uluslararası öğrenci ülkemizde eğitimine devam ediyor. Bir yabancı öğrencinin Türkiye’ye yıllık bıraktığı para 40 bin dolar. Biz eğitim ihracatı yaparken kültürümüzü de transfer ediyoruz. Amacımız Türkiye’yi tanıtmak, anlatmak ve hizmet etmek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!