Eğitimde ikinci yarı dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ikinci yarı dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 16:43

Eğitimde ikinci yarı dönem başladı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 2'nci yarı yılı törenle başladı.
Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan açılış töreni Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Mahmut Demirtaş, 15 günlük yarı yıl tatilinin ardından Adana’da ilk-orta ve lise eğitimlerine devam eden 480 bin öğrenci ve 29 bin 138 öğretmeninin yeniden ders başı yaptığını söyledi. Vali Demirtaş, şunları söyledi:
"Bu önemli süreçte ilköğretimden yükseköğretime kadar tüm öğrencilerimizin sosyal, zihinsel ve duygusal yönden öğrenim hayatlarını sağlıklı şekilde sürdürmelerinin sağlanmasında idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimize de önemli görevler düşmektedir. En başta eğitimin saç ayağı, okul-öğrenci-veli işbirliği mutlaka sağlanmalıdır. Değerler eğitimini müfredatta yazan iki kelime olmaktan mutlaka çıkarmalıyız. Saygı, sevgi, yardımlaşma, dayanışma, misafirperverlik gibi değerleri çocuklarımızın davranışlarında somutlaştırmalıyız.’’ 
OKUL SERVİSİ UYARISI
Öte yandan okul servis işletmesini yürüten firmaların iş ve işlemlerinin bakanlığın belirlediği yönetmelik doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini dile getiren Vali Demirtaş, "Okul servislerini kullanan şahısların adli sicillerinin uygunluğuna, öğrencilerle ve velilerimizle sağlıklı iletişim kurmalarına önem vermelisiniz. Ayrıca okul kantinlerinin hijyen kurallarına uygun donanımda olmasına, yönetmelikle belirlenen yiyecek ve içeceklerin okul kantinlerinde satışının sağlanmasına özen göstermelisiniz. Okul servislerinde olduğu gibi, okul kantinlerinde çalıştırılan şahısların da adli sicil kayıtlarının uygunluğuna dikkat etmelisiniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!