Eğitimde fırsat eşitliği sunan SoruSana, Buluşum’la hedefine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde fırsat eşitliği sunan SoruSana, Buluşum’la hedefine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:24

Eğitimde fırsat eşitliği sunan SoruSana, Buluşum’la hedefine ulaştı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) -  Öğrencilerin çözemediği soruları ve çözümlerini birbirleriyle paylaştıkları bir mobil uygulama olan SoruSana, sosyal girişimleri destekçileriyle buluşturan Buluşum platformu üzerinden verilen desteklerle hedefine ulaştı. Boyner Grup’un sosyal girişimcilere kaynak sağlamak amacıyla hayata geçirdiği kitlesel fonlama platformu ‘’Buluşum’’ bir hayalin daha gerçekleşmesine destek oldu. Sosyal girişimci Cenk Sezgin’in kurduğu SoruSana, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin birbirleriyle deneyimlerini paylaşabildiği bir platform. SoruSana, Buluşum üzerinden aldığı destekle uygulamayı üniversite giriş dışındaki başka sınavlara genişleterek Ar-Ge, sunucu ve yaygınlaştırma operasyonlarını gerçekleştirecek. 

İSTANBUL’DAN KARS’A, MARDİN’DEN ÇANAKKALE’YE DESTEK

 SoruSana’da farklı branşlarda binlerce sorunun çözümü için pratik öneriler sunuluyor. Örneğin Kars’taki öğrencinin sorusunu İstanbul'daki başka bir öğrenci yanıtlıyor ya da Çanakkale’deki bir üniversite adayının Mardin’deki öğrenciden destek alabilmesine imkân sağlıyor.

SORUSANA’DAN TÜRKİYE DERECELERİ ÇIKIYOR

Türkiye’de her yıl üniversite sınavına katılan yaklaşık 2 milyon 500 bin öğrencinin maddi nedenler başta olmak üzere çeşitli sebeplerle özel ders, dershane gibi imkanlara erişimi oldukça sınırlı. SoruSana gençlerin geleceğini etkileyen bu eşitsizlikleri azaltmak amacıyla üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin birbiriyle etkileşimini ve bilgi paylaşımını artırarak birbirlerine destek olmalarını sağlayan bir mobil uygulama olarak tasarlandı. SoruSana’yı kullananlar arasından birçok Türkiye derecesi çıkıyor.

BULUŞUM SOSYAL GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Buluşum’da hayatın farklı alanlarına dokunacak birçok yaratıcı proje destek toplamaya devam ediyor. Sosyal girişimciliğin ve bireysel bağışçılığın gelişmesi için proje sahipleri ile destekçileri buluşturan platform Buluşum’da küçük desteklerle büyük farklar yaratılıyor.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!