Eğitimde çözüm işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde çözüm işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 15:37

Etimesgut'ta, Ankara Valisi Ercan Topaca başkanlığında yapılan eğitim toplantısında ilçedeki okul sorunu masaya yatırıldı. 

Haberin Devamı

Etimesgut Kaymakamlığı’nda ilgili bürokratların da katıldığı toplantıda Etimesgut’taki okulların derslik ve diğer ihtiyaçları ele alınırken, ihtiyaç duyulan bölgelerde inşa edilecek okullar, yapılacak yeni derslikler ile ilgili planlamalar da yapıldı. Etimesgut’ta da diğer ilçeler gibi 2017 yılı sonuna kadar tekli eğitime geçmeyi hedeflediklerini belirten Vali Topaca şöyle konuştu:

ALTYAPIYI UYGUN HALE GETİRECEĞİZ

“İlçemizin farklı bölgelerindeki acil olduğunu değerlendirdiğimiz derslik ihtiyaçlarını, Etimesgut Belediyesi’nin de desteğiyle en kısa sürede giderecek tedbirleri alıyoruz. Orta ve uzun vadeli projeksiyonlarla da önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulacağı değerlendirilen yeni okullarımız ile ilgili planlamalarımızı yapıyoruz. Hedefimiz, 2017 yılı sonuna kadar diğer ilçelerimizde olduğu gibi Etimesgut ilçesindeki tüm okullarımızda da tekli eğitime geçilecek fiziki altyapıyı uygun hâle getirmektir. Bu konuda bize destek veren Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim.”

ARTAN NÜFUSLA OKUL İHTİYACI VAR

Belediye Başkanı Enver Demirel de ilçedeki bazı okullarda sınıf mevcutlarının 50’yi aştığını dile getirerek, “İlçemiz hızlı gelişen, yoğun göç alan ilçelerin başında geliyor. Artan nüfus beraberinde yeni ihtiyaçları da getiriyor. Bunların başında okul ihtiyacı geliyor. Sayın Valimiz başkanlığında gerçekleştirilen bu toplantının çok verimli geçtiğini ve derslik sorunumuzun çözümüne büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Belediye olarak görev ve sorumluklarımız çerçevesinde eğitime önemli katkılar sağladığımızı ve bundan sonra da üzerimize düşen görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!