Eğitimde ailenin rolü anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ailenin rolü anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 12:26

Eğitimde ailenin rolü anlatıldı

Haberin Devamı

GAZİEMİR Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı'nın birlikte düzenlediği 'Öğrencinin başarısında ailenin etkin rolü' seminerinde, kadınlara çocuğun eğitiminde ailenin rolü hakkında bilgi verildi.

Gaziemir Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı birlikteliğinde 'Öğrencinin başarısında ailenin etkin rolü' semineri düzenlendi. Yazar, yaşam ve öğrenci koçu Nur Eda Kasap, 'Anne işi çözümler' başlığı altında Gaziemirli kadınlara çocuğun eğitiminde ailenin rolü hakkında bilgi verdi. Seminerde sınav kaygısı, anne-baba tutumları, sorumluluk, başarı-başarısızlık, stres, hafıza, doğru nefes teknikleri gibi konular üzerinde duruldu. Kadınların yaşantılarından örnekler verdikleri seminerde ailenin çocuğun eğitiminde çok önemli bir etken olduğunun altını çizen Kasap, kadınlara şu tavsiyelerde bulundu:

"Güven ve beklentiyi karıştırmayın. Ulaşılabilir hedefler belirleyin. Kendi hayallerinize değil çocuğunuzun hayallerine öncelik verin. Çocuğunuza iyi bir model olun. Çocuğunuzun kapasitesi hakkında gerçekçi ve kabullenici olun, eleştiri yapın ama suçlamayıcı olmayın."

Seminerin sonunda kadınlar da çocuklarıyla eğitim konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm yolu aradı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!