YURTKUR yatak sayısını iki yılda yüzde 75 artırdı

Güncelleme Tarihi:

YURTKUR yatak sayısını iki yılda yüzde 75 artırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 11:14

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, "Yurtlarda 2013 yılının sonunda 286 bin yatak sayımız vardı. Aralık ayı itibariyle yaklaşık 496 bin yatak sayımız olacak. 500 bine geliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; yurt ihtiyacı bildiren bütün öğrenci kardeşlerimizi devletin yurtlarında barındırmak" dedi.

Haberin Devamı

Özçelik, üniversite öğrencilerine yurtlar, gençlik ve spor merkezi hizmetleri sunmaya devam ettiklerini söyledi. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yeni yurtlar inşa ettiklerini belirten Özçelik, her yıl yurtlara talebin artmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
    Â
Geçen yıl Türkiye genelinde YURTKUR'a bağlı 360 yurt bulunduğunu söyleyen Özçelik, şöyle konuştu:
"Şu anda 577 yurdumuz var. 2017'de 690 bin yatak sayımız olacak. Kimisi ihale safhasında, kimisi inşaat safhasında, kimisi de bitmek üzere. Yurt inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yurtlarımızda 2013 yılının sonunda 286 bin yatak sayımız vardı. Aralık ayı itibariyle yüzde 75 artarak yaklaşık 496 bin yatak sayımız olacak. 500 bine geliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; yurt ihtiyacı bildiren bütün öğrenci kardeşlerimizi devletin yurtlarında barındırmak. Bunu da gerçekleştireceğimizi umut ediyorum."
    Â
Kız öğrenciler daha çok müracaat ediyor
    Â
Eski şartlarda hizmet veren az sayıda yurtlar da bulunduğunu söyleyen Özçelik, yeni yurtların sayısını artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Özçelik, sözlerine şöyle devam etti:
"Yeni yaptığımız yurtların tamamı, oda büyüklüğü, sunulan hizmetler itibariyle düşünüldüğünde eski yurtlarla mukayese edilemeyecek ölçüde. Yeni hiçbir yurdumuzda ranza sistemi yok. Tüm odalarımızda bazalı yataklar var. Öğrencilerimizin odalarında çalışma masası, gardırobu var. Ayrıca tuvalet ve banyoları oda içerisinde. Son derece lüks yurtlarımız var. Bize müracaat eden öğrencilerimiz içerisinde kız çocukları fazla olduğu için haliyle kız çocuklarımıza yönelik yurtlarımız daha fazla. Kız çocuklarımızın hepsinin devlet yurtlarında kalmasını istiyoruz."
    Â
Sivil toplum örgütlerine proje desteği

Gençlere yönelik yeni projeler yapmayı planladıklarını anlatan Özçelik, gençlikle alakalı faaliyette bulunan sivil toplum örgütlerine proje desteği verildiğini dile getirdi.
    Â
Özçelik, sivil toplum örgütlerine sağladıkları proje desteğini, daha çok özel projelere ağırlık vererek yaygınlaştırmayı planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Geçen yıl bağımlılık konusunda çalışma yürüten 120 sivil toplum örgütümüze destek olduk. Onun dışında diğer alanlarda da desteklerimiz var. Yeni projelerimizden biri şu anda tasarım halinde. Bütün köylerimizden 20 gencimizi belli konularda eğitime tabi tutarak, bundan sonra köylerde bizim temsilcimiz olması için bir proje başlatıyoruz. Çok büyük bir proje olacak ve inşallah hayata geçmesi fazla uzun sürmeyecek. Gençlerimizin bizi, ülkemizi geleceğe taşıması noktasında mükemmel bir şekilde yetişmesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz."

BAKMADAN GEÇME!