Yurtdışında dil eğitimi raporu: En büyük problem konaklama

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında dil eğitimi raporu: En büyük problem konaklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 15:21

Uluslararası Dil Merkezleri Birliği’nin, 136 ülkede 5 bin öğrenciyle yaptığı ankete göre, yurtdışında dil eğitimi alan öğrenciler büyük oranda beklentilerinin karşılandığını belirtirken, en büyük problem olarak konaklamayı görüyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Dil Merkezleri Birliği (IALC), ‘Yurtdışında Dil Eğitimi Alan Öğrenciler: Beklentiler, deneyim ve memnuniyet’ raporunu yayınladı. 136 ülkeden 5 bin öğrenciyle yapılan anketlerin değerlendirildiği rapora göre, yurtdışı dil eğitiminde öğrencilerin beklentileri büyük oranda karşılanıyor. Ancak konaklama en büyük sorun olarak görülüyor. Dil eğitimi için tercihlerde yüzde 32 ile okulların internet siteleri etkili oluyor. Bunu yüzde 26 ile yerel dil ajansları ve yüzde 20 ile arkadaş-akrabalar takip ediyor. İşte rapordan öne çıkan bazı başlıklar:

- Öğrenciler, yurtdışında dil eğitiminde yüzde 32 ile kurumların internet sitelerini dikkate alıyor. Bunu yüzde 26 ile yerel eğitim ajanları ve yüzde 20 ile arkadaş-akrabalar izliyor.
- Daha yaşlı öğrenciler, önceliği yerel eğitim ajanslarına veriyor.
- Öğrencilerin yüzde 95’i dil kurslarının fiyatlarının güvenilir ve kurumların bu konuda şeffaf olduğunu belirtiyor.
- Yurtdışında dil eğitimi alan öğrencilerin yüzde 45’i beklentilerinin büyük oranda karşılandığını dile getiriyor.
- Yüzde 94’ü gittiği okulu başka bir arkadaşına önerebileceğini, yüzde 88’i ise aynı kursu yeniden tercih edebileceğini söylüyor.
- Öğrenciler kurumlardaki dil eğitiminden memnun olurken, konaklama en büyük problem olarak görülüyor.
- İngilizce eğitiminde İrlanda, öğrencilerinin beklentilerini karşılama konusunda son yıllarda en büyük atılımı yapan ülke olarak değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!