YÖK’ün 3 bin 500 TL’ye varan burs başvuruları devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ün 3 bin 500 TL’ye varan burs başvuruları devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 12:47

‘Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları (YÖK YUDAB)’ programına başvurular, 31 Temmuz’a kadar devam ediyor.

Haberin Devamı

YÖK YUDAB programı için 17 Nisan başlayan başvurular 31 Temmuz’a kadar devam edecek. YÖK yetkilileri programa şimdiye kadar çok yoğun bir başvuru alındığını belirtti.

YÖK tarafından yükseköğretim tarihinde yine ilk kez başlatılan YÖK YUDAB (Yurtdışı Doktora Araştırma Bursu) programı kapsamında doktorada tez aşamasında olan araştırma görevlilerine kendi alanlarında yurtdışında araştırma yapma imkânı sunuluyor. Programla YÖK tarafından belirlenen öncelikli alanlarda, devlet üniversitelerinin araştırma görevlisi kadrolarına atanan ve doktora eğitiminin tez aşamasındaki öğrenciler, mecburi hizmet yükümlülüğüne ilişkin hükümler uygulanmaksızın, en az 6 ay en fazla bir yıl süreyle tezleri ile ilgili araştırmalar yapmak üzere yurtdışına gönderilecek.

Haberin Devamı

400 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
Her yıl 400 araştırma görevlisinin bu destek programından faydalandırılması planlanırken, araştırma görevlilerine, aylık 2 bin 750-3 bin 500 TL arasında gittikleri ülkeye göre burs verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!