YÖK’ten tercih eğilimleri için adaylara anket

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten tercih eğilimleri için adaylara anket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 15:02

YÖK, barajı geçen ancak üniversite tercihinde bulunmayan adaylara yönelik başlatılan ankete verilen cevapların değerlendirilmesi sonucunda elde edilen verilerden, gelecek sene kontenjanların belirlenmesinde yarar sağlayacak. YÖK, bundan sonraki bazı düzenleyici işlemlerde ve karar alma süreçlerinde yine öğrenci görüşlerini almaya devam etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geçen sene ilk kez, barajı geçmiş olmakla birlikte tercihte bulunmayan üniversite adaylarına ÖSYS-2017 tercih süreciyle ilgili görüş ve eğilimlerini belirlemek amacıyla 20 bini aşkın aday üzerinde bir anket yapılmış ve bu anket sonuçları, ön slisans programlarının kontenjan planlamasında dikkate alınmıştı.

DETAYLI SORULAR
Bu yılki ankette, adaylara tercihlerinde lisans ve ön lisans programlarına yönelik eğilimleri, üniversite ve program tercihlerini belirleyen faktörler, gelecek sene tercih kullanırken devlet, vakıf ve KKTC üniversitelerine yönelik düşünceleri, adayların hangi programların artmasını istedikleri, sıralama barajlarını geçtikleri halde mühendislik, öğretmenlik, tıp, hukuk, mimarlık programlarını niye tercih etmedikleri gibi sorular soruldu.

Haberin Devamı

GÖRÜŞLER DİKKATE ALINACAK
Ankette verilen cevapların değerlendirilmesi neticesinde elde edilen verilerden gelecek sene kontenjanların belirlenmesinde yararlanılacak. YÖK, daha rasyonel planlamalar yapabilmek için yükseköğretim kurumlarının en önemli paydaşı olan öğrencilerden gelen görüşlere ve önerilere özellikle dikkat edecek. Böylece, adaylar ve öğrenciler gelecek yıl yapılacak sınavla ilgili karar alma süreçlerinde ve kontenjanlarla ilgili kararlarda yer alma fırsatı bulacak. YÖK, bundan sonraki bazı düzenleyici işlemlerde ve karar alma süreçlerinde yine öğrenci görüşlerini almaya devam etmeyi planlıyor.

Anketin merkezinde, yükseköğretimin en önemli paydaşı öğrenciler yer alıyor. Öğrenci geri bildirimlerini önemseyen bu anket ile yükseköğretime erişim konusunda adayların görüşleri de ele alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!