YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı Sonuçlar ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 16:40

YÖKDİL sınavının tamamlanması ardından gözler sorular ve cevaplara çevrildi. Geride bıraktığımız cumartesi günü gerçekleşen YÖKDİL sınavında fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yaoıldı. Sonuçlar öncesinde alacakları puanı öngörmek isteyen adaylar, 'YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanır?' gibi sorulara yanıt arıyor.

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav soruları ve cevapları, 17 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen sınavın ardından katılımcıların araştırdığı konu oldu. Türkiye'nin birçok merkezinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı, Fen Bİlimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında gerçekleştirildi. Sınav, Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 4 dilden oluştu. Peki, yeterlliilklerini kanıtlamak isteyen vatandaşların girdiği YÖKDİL sınav soruları ve cevapları ile sonuçları hakkında detaylı bilgiler

YÖKDİL soruları cevapları geçtiğimiz dönemler iki gün içerisinde açıklanmıştı. Bu yıl henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. YÖKDİL sınav sonuçlarının ise geçtiğimiz sınav açıklama dönemleri baz alınırsa 14 gün içerisinde açıklanması öngörülüyor.

BU YIL REKOR BAŞVURU

Haberin Devamı

Mart 2017’de yapılan ilk YÖKDİL sadece İngilizce uygulanırken, temmuz ve kasım ayındaki sınavlarda İngilizce’nin yanında Almanca, Arapça ve Fransızca da değerlendirme kapsamına alındı. 2018 Birinci Dönem YÖKDİL sınavı başvuruları, 7-16 Şubat’ta tamamlandı. Bu dönemki başvurularla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şunları söyledi:

“Yükseköğretim Kurulumuz tarafından alana özgü dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınav olan YÖKDİL ilk kez 2017 yılında uygulanmaya başlanmıştı. 2017'de 3 dönemde yapılan sınavlara toplam 302 bin 256 aday başvurdu. Toplam rakama baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar aldığımız anlaşılıyor. 2018'in birinci dönemine ilişkin müracaatlar 16 Şubat’ta sona erdi. 103 bin 629 aday bu sınav için başvurdu."

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

Haberin Devamı

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİDİR?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!