YÖKDİL sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 09:57

YÖKDİL sonuçları için meraklı bekleyişini sürdüren akademisyenler ilk kez katılım gösterdikleri sınav hakkında detayları araştırmaya başladı. YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak sorularına yanıt veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, adayları sevindirecek açıklamayı gerçekleştirdi. Sınav sonuçlarının bugün açıklanacağını duyuran Başkan Saraç, konuya noktasını koydu. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

YÖKDİL sonuçları konusunda beklentiler devam ediyor. Bu yıl ilk kez yapılan ve birçok adayın katılım gösterdiği YÖKDİL, sınav sonuçları ile araştırma konusu olmaya devam ediyor. Akademisyenlerin branş bazında değerlendirildiği sınav hakkında yorum yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sistemin olumlu sonuçlar doğurduğunu alınan başarılı sonuçlarla anladıklarını ve sonuçların itiraz sürecinin ardından açıklanacağını belirtti. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları bugün açıklanacak mı? Sonuçlar saat kaçta açıklanacak?

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye genelinde birçok akademisyen ve akademisyen namzetinin katılım gösterdiği YÖKDİL sınavı sonuçları araştırılmaya devam ediyor. Alana özgü yabancı dil sınavı olarak nitelendirilen YÖKDİL, katılım gösteren adaylardan tam not aldı. Sınavın ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını merak eden adayları aydınlatan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter üzerinden sonuçların 24 Mart gün içerisinde açıklanacağını duyurdu. Sonuçların öğleden sonra adayların erişimine açılması bekleniyor.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

"BAŞARI ORANININ YÜKSELDİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ilki bu yıl 5 Mart’ta düzenlenen YÖKDİL Sınavı’nın sonuçlarının yakında açıklanacağını belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saraç ayrıca ikinci sınav için taleplerin geldiğini ifade ederek, “YÖKDİL Sınavı’na girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğu görüldü. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenildi. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavı’nın ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızla görüşeceğimizi belirtmek isterim” dedi. Başkan Saraç’ın açıklaması şöyle: 

"Yeni YÖK" olarak başlattığımız "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan YÖKDİL'e 100 bine yakın kişi başvurmuş ve ilk sınav 5 Mart 2017 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan bu sınavı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sınavın gerçekleşmesinde katkıları olan Ankara ve Anadolu Üniversitemize teşekkür ederim.

Bu gibi merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL sınavımızın sonuçları yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımızla paylaşılacaktır.

Bununla birlikte YÖKDİL sınavının sonuçlarının ilan edilmesine kısa bir süre kala ham sonuçlara baktığımızda YDS'ye göre başarı oranının ciddi bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDİL'in "alana özgü" olması ve "alanın terminolojisini" sorgulamasıdır.

Haberin Devamı

Sınavın içeriğine bağlı olarak ortaya çıkan başarı oranına baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar almış olduğumuz anlaşılmaktadır.

Diğer taraftan YÖKDİL Sınavına girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğu görülmüştür. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenilmiştir. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla Kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavının ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızda görüşeceğimizi belirtmek isterim.

Öğrenci ve akademisyen dostu "Yeni YÖK" olarak yükseköğretimde kalite odaklı uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz. "

 

BAKMADAN GEÇME!