YÖK, yüksek lisans ve doktora kriterlerini güncelleyecek

Güncelleme Tarihi:

YÖK, yüksek lisans ve doktora kriterlerini güncelleyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 15:38

YÖK, yüksek lisans ve doktora programı açma kriterlerini güncellemek için yükseköğretim kurumları, yetkili kurullar ve akademisyenlerin görüşlerini almaya başladı.

Haberin Devamı

YÖK, Eğitim öğretimin niteliğini yükseltmek için yeni bir çalışma başlattı. Bundan sonra tartışmaya açacağı ve öneri alacağı konuları, internet sitesi üzerinden ‘Askıya Çıkardık’ başlığı ile duyuracak ve ilgili kurullar, kurumlar ve kişiler de önerilerini paylaşacak. Bu kapsamda YÖK ilk olarak, yüksek lisans ve doktora programlarını açma kriterlerini güncelleyecek. YÖK’ün internet sitesinden yapılan duyuruda, neler yapılacağı ile ilgili şu bilgiler verildi:
“ Bilindiği gibi, yüksek lisans ve doktora programı kriterleri için en son karar 8 Ekim 2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alındı ve o tarihten bugüne konuyu geliştirmeye yönelik herhangi bir çalışma yapılmadı. Yüksek lisans ve doktora programları açma kriterleri ile ilgili karar alırken başta yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları ile tüm akademik camia olmak üzere diğer paydaşların görüş ve önerileri alınacak. Bu faaliyetlerimizin karar sürecinin tamamlanması, ilgili paydaşların görüş ve önerileri alındıktan sonra olacak. Bu kapsamda kurumsal web sitemizin anasayfasında yer alan ‘Askıya Çıkardık’ bölümünde konuya ilişkin mevcut durumu içeren bir yazı paylaşacağız. Askıya çıkarılan konu hakkında görüşlerini bildirmek isteyenler, ilgili alanda yer alan formu doldurarak bu işlemi gerçekleştirebilecek.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!