YÖK üyesinden eğitim eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

YÖK üyesinden eğitim eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 16:50

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, katıldığı bir konferansta, “Okulu işletme, öğretmeni işletmede iş gören, okul yöneticilerini de bu işleri görenlerin performansını ölçen, biçen, değerlendiren biri olarak tanımlamaya başladık. Bunun önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum. Eğitimde ihmal edilmemesi gereken konuların başında milli değerlerimiz geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesinde “23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı” başladı. KOÜ Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "21. Yüzyılda Eğitime Kültürel Bakış" temasıyla düzenlenen kurultaya yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katılıyor.

Kurultayın açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, eğitimcilerin nitelikli insan kaynağına yönelik sorumluluklarının yüksek olduğunu söyledi.

"Artık ülkelerin kalkınmışlığı ve zenginliği yer altı kaynaklarıyla değil, insan kaynaklarıyla, nitelikli insan kaynaklarına yapmış oldukları yatırımlarla belirleniyor" diyen Şişman, şöyle konuştu:
"Araştırma ve çalışmaların pratiğe, uygulamaya, topluma ve sektörlere katkılarını da hesaba katmak gerekiyor. Bilim için bilim anlayışının ötesinde, toplum için bilim anlayışından hareketle araştırma sonuçlarının uygulamaya dönük olması, değer üretmesi ve toplumsal fayda sağlaması gerekir."

Geleneksel anlamda 'eğitim' dediğimiz süreç moral etkinlik olarak tanımlanıyor. Öğretmen ahlaki otorite ve lider görülüyor. Okul ise moral, ahlaki topluluk olarak tanımlanır. Okulu işletme, öğretmeni işletmede iş gören, okul yöneticilerini de bu işleri görenlerin performansını ölçen, biçen, değerlendiren biri olarak tanımlamaya başladık. Bunun önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum. Eğitimde ihmal edilmemesi gereken konuların başında milli değerlerimiz geliyor. Ayrıca evrensel ve kurumsal değerlerle mesleki değerlerin de gözardı edilmemesi gerekir."

KOÜ Rektörü Prof. D. Sezer Şener Komsuoğlu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Celep'in konuşmalarının ardından ABD New Mexico Highlands Üniversitesinden Prof. Dr. Teresita E. Aguilar sunum yaptı. Üç gün sürecek kurultayda çeşitli bildiriler sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!