YÖK, meslek liselerine ek puan için çalışma başlattı

Güncelleme Tarihi:

YÖK, meslek liselerine ek puan için çalışma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 11:39

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladıklarını ve MEB’e ilettiklerini söyledi. Saraç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da konuya hassasiyetle yaklaşacağını ifade ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Üniversiteye girişte mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere uygulanan ek puan uygulaması bu yıldan itibaren kaldırıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise, bu okullardan mezun olan öğrencilerin eğitim aldıkları ilgili alanlarına yönlendirmek amacıyla, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladıklarını ve MEB’e ilettiklerini belirtti. YÖK Başkanı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Bilindiği üzere mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı (ek) puan uygulaması bu seneden (2016) itibaren yeni mezunlar için 30 Mart 2012 tarihli ve 6287 sayılı kanun değişikliği ile kalkmış bulunuyor. Dolayısıyla bu konuya ilişkin değişikliğe gidilmesi YÖK’ün yetkisi dâhilinde olmayıp bu okullardan mezun olan öğrencilerin eğitim aldıkları ‘ilgili alanlarına yönlendirilmesi’ için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin ‘eğitim aldıkları ilgili alanlarına yönlendirmek amacıyla’, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladık ve MEB’e ilettik. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı bu konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını ifade ettiler. ‘Yönlendirme’ amaçlı değişikliğin gerçekleşmesinin Yükseköğretime katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!