YÖK Başkanı’ndan Akdeniz Üniversitesi’ne tebrik

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı’ndan Akdeniz Üniversitesi’ne tebrik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:15

Akdeniz Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in hazırladığı Yükselen Avrupa ve Merkez Asya’da en iyi 150 üniversite arasında yer alarak alanında önemli bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi’nin yer aldığı en iyi üniversiteler listesine Türkiye’den 16 üniversite girmeyi başardı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, QS’te dereceye girenler içerisinde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin de olduğu 16 üniversitenin rektörüne tebrik mektubu gönderdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi olarak yapılan yatırımların ve çalışmaların meyvelerini uluslararası alanda da toplamaya başladıklarını ifade etti. Rektör Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi’nin, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in hazırladığı Yükselen Avrupa ve Merkez Asya’da en iyi 150 üniversite arasına giren 16 üniversite arasında yer almasının da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Rektör Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi’nin eğitim ve bilim alanındaki tüm sıralamalarda yükselmeye başladığını ve bu yükselişin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyleyerek, Akdeniz Üniversitesi’nin bilim dünyasında hak ettiği yeri mutlaka alacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi’nin yürütmüş olduğu eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme çalışmaları ile toplumun ve tüm insanlığın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılama yönünde çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam edeceğini belirterek, QS Yükselen Avrupa ve Merkez Asya En iyi Üniversiteler sıralamasında yer alan 16 üniversite arasında olmaları nedeniyle, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan tebrik mektubu aldıklarını ve bunun da kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!