YÖK Başkanı Saraç: Pedagojik formasyon eğitimi için 40 bin ek kontenjan

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Saraç: Pedagojik formasyon eğitimi için 40 bin ek kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 09:43

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014-2015 eğitim öğretim yılı bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için, gerekli şartları taşıyan üniversitelere toplam 40 bin dolayında ek kontenjan verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

YÖK'ten yapılan açıklamada, Saraç'ın konuyla ilgili twitter üzerinden paylaşımda bulunduğu belirtildi.

Üniversitelerden ve öğrencilerden gelen yoğun taleplere bağlı olarak bahar döneminde pedagojik formasyon eğitimi için ek kontenjan verilmesi kararı alındığını ifade eden Saraç, şunları söyledi:

"2014-2015 Eğitim Öğretim yılı bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için gerekli şartları taşıyan üniversitelere toplam 40 bin dolayında ek kontenjan verildi ve üniversitelere bildirildi. Üniversitelerin kontenjan talepleri, insan kaynakları ve fiziki kapasiteleri de göz önüne alınarak değerlendirildi. Bundan önceki programlarda da olduğu gibi üniversitelerin, verilen toplam kontenjanın en az yüzde 25'ini mezunlara, kalanını son sınıftaki öğrencilere tahsis etmesi gerekiyor. Ara sınıftaki öğrenci başvuruları kabul edilmeyecek. Bildiğiniz üzere, Milli Eğitim Bakanlığı KPSS'de aldığınız puana göre, ihtiyaç duyduğu alanda, ihtiyaç duyduğu sayıda sizleri öğretmen olarak atayabilecek. Pedagojik formasyon eğitimi almak öğretmen olarak atanmanız için taşımanız gereken şartlardan sadece biri. Üniversitelerimize geçen yıldan bu yana yaklaşık 200 bini aşkın formasyon programı için kontenjan tahsis edildi."

Açıklamalarında YÖK olarak öğretmen adayı eğitimi konusunda önümüzdeki süreçte bazı köklü değişiklikler düşündüklerini de vurgulayan Saraç, alınan kararın öğretmen adayları için hayırlı olmasını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!