YÖK Başkanı: Artık tahammülümüz kalmadı

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı: Artık tahammülümüz kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 18:52

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Üniversitelerimizde uzun bir zamandan beri öğrenci kontenjanları aşağıya çekiliyordu. Artık, buna tahammülümüz kalmadı” dedi.

Haberin Devamı

Özcan, Karabük Üniversitesinin 1. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında geldiği Karabük'te Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti.

YÖK Başkanı Özcan, yaptığı konuşmada, mesleki teknik eğitimle ilgili Rektör Uysal'ın çok özel çalışmaları olduğunu, bunları yerinde görmek amacıyla da incelemelerde bulunacağını söyledi.

Mesleki teknik eğitimi Türkiye için çok hayırlı iş olarak gördüğünü belirten Özcan, öğrencileri, mesleki ve teknik okulların
sorunlarını çözebilirlerse oraya aktarmayı düşündüklerini belirtti.

Özcan, şöyle devam etti:
“Yüzde 70 üniversite kapısına gelmesin de yüzde 30 gibi bir miktar gelsin. Kalanı mesleki teknik eğitime yollamayı düşünüyoruz. Eğer bunu yaparsak yüksek eğitimimizdeki en büyük problemlerimizden birini çözmüş olacağız. Rektör Uysal'ın bu konuda çalışmaları var.
Nerede halk üniversitelerine sahip çıkıyorsa, orada büyük gelişmeler oluyor. Ben bunu üniversitenin gelişmesi için çok olumlu buluyorum. Yöneticiler de yardımlarını esirgemedikçe üniversiteler en kısa sürede istediğiniz düzeye gelecektir.”

Haberin Devamı

Özcan, bir gazetecinin, 2008-2009 akademik yılında üniversitelerin örgün lisans düzeyindeki kontenjanlarının artırılmasına ilişkin YÖK Genel Kurulu kararı hakkındaki sorusuna, “Üniversitelerimizde uzun bir zamandan beri öğrenci kontenjanları aşağıya çekiliyordu. Artık, buna tahammülümüz kalmadı. 1.2 milyon çocuğumuz üniversite dışında bekliyor. Onları göz ardı edemeyiz, onları unutmamalıyız” karşılığını verdi.

Vali Can Direkçi ise Karabük Üniversitesi'nin emin adımlarla dünya üniversitesi olma yolundaki hedeflerine yürüdüğünü belirterek, “Valilik olarak rektörümüze elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Alt yapı sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Kentimizin özellikle mesleki teknik eğitim konusunda da çok iddialı alt yapısı var. El ele üniversitemizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Direkçi, Özcan'a Safranbolu konağı maketi hediye etti.

ÖZCAN, ŞENLİĞE KATILDI

YÖK Başkanı Özcan, valiliği ziyaretinin ardından Karabük Üniversitesi kampüsündeki 1. Bahar Şenliği'ne katıldı.

Haberin Devamı

Safranbolu Meslek Yüksekokulu halk oyunları ekiplerinin gösterisinin yanı sıra Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Bölümü öğrencilerinin atölyede yaptıkları araçların gösterisini izleyen Özcan, kampüste ağaç dikti.
Özel makineye yerleştirilen karaçam ağacının dikimi için butona basan Özcan, ağacın dibine kürekle toprak atarken “hayatta ilk defa dikili ağacım oldu” dedi.

Özcan, daha sonra üniversite öğretim üyeleriyle basına kapalı toplantı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!