YGS yaklaşırken deneme sınavları artıyor

Güncelleme Tarihi:

YGS yaklaşırken deneme sınavları artıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:34

13 Mart’ta yapılacak olan YGS’ye yaklaşırken, ÖSYM formatında deneme sınavları da Türkiye’nin her bölgesinde yapılıyor. Son olarak Konya ve Antalya’da yapılan deneme sınavlarına binlerce öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

Konya Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından ‘Bilgi Köprüsü Projesi’ kapsamında 12’nci sınıflara yönelik YGS deneme sınavı gerçekleştirildi.

Karatay genelinde 21 Okulda düzenlenen YGS deneme sınavında okulları ziyaret eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, öğrencilere başarılar diledi. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Kent Konseyi’nin ortak çalışması neticesinde yaklaşık 3 bin öğrencinin deneme sınavına girdiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde yine Karatay Kent Konseyi’nin katkılarıyla yapılan deneme sınavlarının önümüzdeki günlerde de yapılamaya devam edileceğini ifade eden Hançerli, emeği geçenlere teşekkür etti.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav da hafta sonu yapılan YGS deneme sınavının 21 okulda gerçekleştiğini söyledi. Büyükmanav, velilere seslenerek çocuklar herhangi bir bulunmamalarını gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Antalya’da deneme sınavına 1800 öğrenci katıldı

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nde de YGS’ye girecek öğrenciler için ücretsiz deneme sınavı düzenledi. Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) tarafından lise mezunu ve son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen YGS deneme sınavı, Çallı’da bulunan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Sınava katılan 1800 öğrenci, 2 saat 40 dakikalık sürede toplam 180 soruya cevap verdi. YGS’de olduğu gibi güvenlik aramaları dahil aynı formatta yapılan deneme sınavında, öğrencilerin 13 Mart’ta yapılacak sınava daha iyi hazırlanabilmeleri ve eksiklerini görebilmeleri amaçlanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!