YGS başvurusunda son gün ne zaman? YGS ödemeleri hangi bankalara yapılabiliyor?

Güncelleme Tarihi:

YGS başvurusunda son gün ne zaman YGS ödemeleri hangi bankalara yapılabiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 18:24

YGS başvuru tarihleri ve süreçle ilgili beklenen haberler geldi. 2017 ÖSYS kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte YGS başvurusunda son gün ne zaman? Ödemeler hangi bankalara yapılabiliyor? gibi pek çok soru işareti yanıt buldu. İşte, YGS başvurularının sorunsuz gerçekleşmesi için gerekli bilgiler ve detaylar!

Haberin Devamı

YGS sınav başvuruları binlerce lise öğrencisi için ÖSYM tarafından erişime açıldı. YGS sınavlarına artık çok az bir zaman kala öğrenciler büyük bir heyecanla başvurularını yapmaya başladılar. Başvuru sürecinin en doğru ve şekilde gerçekleşmesi için adayların 2017-ÖSYS kılavuzunu incelemeleri gerekiyor. Güzel bir eğitim hayatı yaşamak isteyen lise öğrencileri için YGS sınavı, LYS öncesi bir deneme sınavı tarzında olacak. Öğrenciler bir yandan da yaklaşan YGS sınavı için başvuruları yaparken, başvuru ödemelerinin hangi bankalara yapıldığını merak ediyorlardı. Peki, YGS başvuru ödemeleri hangi bankalara yapılabiliyor?

 YGS’ye ilk kez gireceklerin başvurularını tam anlamıyla gerçekleştirmesi için birkaç kademe bulunuyor. Başvuru formunun doldurulması, başvuru ücretinin ÖSYM tarafınca belirlenmiş bankalara yatırılması ve ÖSYM’nin online sistemi üzerinden başvuru yapılması… Peki, YGS sınav başvurusu nasıl yapılır? YGS sınav başvuru ücrei ne kadar ve ödemeler hangi bankalara yatırılabiliyor? 

Haberin Devamı

BAŞVURULARLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Tüm bu soru işaretleri ve öğrencilerin merak ettiği konular, YGS kılavuzunun yayımlanmasıyla yanıt buldu. ÖSYM üzerinden yayımlanan kılavuzda hem sınav öncesi ve anında hem de sonrasındaki süreç hakkında önemli bilgilendirmeler yapıldı. Kılavuzda yer alan ifadelere göre başvurular 18 Ocak’a devam edecek. 

2017 YGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU SÜRECİ HAKKINDA

Başvuru sürecinin en doğru ve şekilde gerçekleşmesi için adayların 2017-ÖSYS kılavuzunu incelemeleri gerekiyor. YGS başvurusu yapacak bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar işlemlerini kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden ve başvuru merkezlerinden gerçekleştirebilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) kaydı bulunan adaylar ise YGS başvurularını bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" adresine girerek yapabilirler.

ÖSYM AİS'ten başvuru yapacak adayların öncelikle T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra güncel işlemler kısmından ÖSYS başvurularını bulabilir, sayfada yer alan yönergeleri takip ederek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

YGS BAŞVURU ÖDEMELERİ HANGİ BANKALARA YAPILABİLİYOR?

Başvuru süreciyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri başvuru ücretlerinin ne kadar olduğu ve bu ücretlerin hangi bankalara yatırılabileceği oldu. YGS ödemeleriyle ilgili bilgiler ise hem kılavuzda hem de 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi üzerinden bildirildi.
Bu yıl 60 TL olarak belirlenen YGS ücretleri için deme Yerleri: Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!