YGS birincileri anlattı: Nasıl kazandık?

Güncelleme Tarihi:

YGS birincileri anlattı: Nasıl kazandık
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 16:21

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) birincilerini açıklamadı. Ancak sonuç belgelerine göre birinci görünen öğrenciler çıktı.

Haberin Devamı

YGS birincileri anlattı: Nasıl kazandık
Burak Arınalp (İstanbul Erkek Lisesi öğrencisi, YGS 2 birincisi): Hedefim akademisyen olmak. Temel bilimler ya da mühendislik alanında akademisyen olmak istiyorum. Boğaziçi Üniversitesi’ne gitmek istiyorum. Sınav soruları dershanede ve diğer kaynaklardan çözdüğüm sorulara göre çok kalitesiz geldi. Özellikle Türkçe soruları özensizce hazırlanmıştı. Matematik soruları nispeten iyiydi. Fen soruları bilgi değil de dikkat üzerinden ayırt ediciydi. Sosyal de bilgi ağırlıklıydı. Türkçe ve Sosyal’de zorlandım onun dışında rahattı. Zaman açısından sorun olmadı. Soruları hızlı okudum ama şöyle bir sıkıntı oldu; sorular ve şıklar çok fazla birbirine uygun değildi. Onun için çok arada kaldığım sorular oldu. Kalitesiz diye bahsettiğim oydu. Cevaplar çok belli olmuyordu. Sınavın ilk beş dakikasından sonra çok heyecan kalmadı. Moral, motivasyonun da önemli olduğuna inanıyorum. O yüzden sosyal hayatımı da aksatmadım. 11’inci sınıfta dershaneye gittim. Ağırlıklı olarak 12’nci sınıfta çalıştım. Şimdi birkaç gün mola verdim. Daha sonra LYS’ye hazırlanmaya devam edeceğim. Tek dikkate aldığım uyarı sabah kalhvaltıda ağır bir şeyler yememem gerektiğiydi.

Haberin Devamı

YGS birincileri anlattı: Nasıl kazandık
Mehmet Enes Arıcı (Samanyolu Fen Lisesi öğrencisi, YGS-1,-YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 birincisi): Annem ev hanımı babam öğretmen. Bir kız kardeşim var 10 yaşında. Ailem Sinop’ta yaşıyor. Okulu kazanarak Ankara’ya geldim, yatılı okuyorum. Okulun yurdunda kalıyorum.
160 soruda toplam 7 yanlışım var. Türkçe’den 2, Sosyal Bilimler’de 2, Fen’de 2 yanlış var, Matematik’te bütün sorular doğru. Günde ortalama 300 soru çözdüm. Haftada bir gün kendime ayırdım. Hedefim İstanbul Cerrahpaşa Tıp veya Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi. Fen’de yorum ağırlıklı sorular vardı. Türkçe soruları heyecanla birleşince beni yordu. YGS herşeyin sonucu değil. LYS daha önemli. Bu sınav daha kolay olacak diye düşüyorum. Arkadaşlarıma, morallerini bozmadan çalışmalarını öneriyorum. Plan ve program yaparak ne yapacaklarına karar versinler.

Haberin Devamı

İkinci ve üçüncü İzmir’den

Özel Yamanlar Fen Lisesi Öğrencisi Melih Demir'in, YGS sonuçlarına göre YGS-4 puan türünde Türkiye ikincisi, YGS-3 puan türünde ise Türkiye üçüncüsü olduğu bildirildi. Okuldan yapılan açıklamada, Yamanlar Koleji öğrencilerinin YGS'de önemli başarılar elde ettiği belirtildi. Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural, "Öğrencilerimiz bireysel başarılarının yanında, kitlesel olarak da büyük bir başarıya imza attılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor desteklerinden dolayı velilerimize teşekkür ediyorum."

Demir'in hasta ziyareti için İzmir dışında olduğu öğrenildi. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!