YGS başvurularında okul bilgisine dikkat

Güncelleme Tarihi:

YGS başvurularında okul bilgisine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 09:16

YGS başvurularında liseden mezun durumdaki adayların okul bilgilerinde yanlışlık olduğu iddia edildi. ÖSYM yetkilileri ise, bu durumdaki adayların hangi okuldan mezun olduklarını gösteren belge ve dilekçe ile başvuru merkezlerine giderek yanlış bilgiyi düzeltebileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

YGS başvuruları 20 Ocak’a kadar devam ederken, mezun durumdaki bazı adayların başvuru sistemindeki lise bilgilerinin yanlış olduğu iddia edildi. Adaylar ne yapabileceklerini bilmediklerini söylediler. Hürriyet’e konuyla ilgili bilgi veren ÖSYM yetkilileri, bilgileri yanlış olan adayların bunu düzeltebileceğini açıkladı. Adayların hangi liseden mezun olduğu ile ilgili bilgiler e-okul’dan ediniliyor. Bilgiler eksik ya da yanlış olabiliyor. Bu adayların, ÖSYM başvuru merkezlerine dilekçe ve hangi okuldan mezun olduğunu gösteren belge ile gidip hatayı düzelttirmeleri gerekiyor. 2016 ÖSYS Kılavuzu’na göre, adaylar başvuru yaptıktan sonra başvuru süresi içinde bilgilerini günceleyebiliyor, değişiklik yapabiliyor.

Meslek liselerine ek puan

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilere kendi alanlarını seçtiklerinde yeniden ek puan verilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bir öneri hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiklerini belirten Saraç’ın açıklaması şöyle: 
“Bilindiği üzere mesleki ve teknik lise mezunlarına ek puan uygulaması bu seneden itibaren yeni mezunlar için kaldırıldı. Bununla ilgili değişikliğe gidilmesi YÖK’ün yetkisinde olmayıp bu okullardan mezunların eğitim aldıkları ‘ilgili alanlarına yönlendirilmesi’ için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu amaçla, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezunlara artı puan verilmesi için bir öneri hazırladık ve MEB’e ilettik. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını ifade etti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!