YGS başvuruları için son 3 gün! YGS 2016’da neler değişti?

Güncelleme Tarihi:

YGS başvuruları için son 3 gün YGS 2016’da neler değişti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 08:03

Üniversiteye girişte ilk adım olan YGS başvuruları, Çarşamba günü sonra eriyor. YGS başvurularının ardından sınav maratonuna girecek öğrencilerin herhangi önlisans ya da lisans kurumuna girebilmesi için 150 puan barajını geçmesi gerekiyor. YGS başvuruları ne zaman bitiyor? YGS’de neler değişti? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları, Çarşamba günü son bulacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından geçtiğimiz günlerde YGS başvurularının 6 Ocak’ta başladığı duyurulmuştu. Geçmiş yıllarda YGS baraj 140 puanken, bu yıl 13 Mart’ta gerçekleştirilecek YGS 2016’da, baraj 150 puana çıkarıldı. Baraj puanını geçemeyen öğrenciler, üniversiteye girişin ikinci aşaması olan LYS sınavına girmeye hak kazanamıyor. Meslek lisesinde okuyanlar da istedikleri önlisans bölümüne geçiş hakkını elde edemiyor.

YGS 2016’da yapılan önemli diğer bir değişiklik ise meslek liselerine 30 Mart 2012 tarihinden sonra kayıt yaptıran adaylar için Y-YGS/LYS’de mesleki ek Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (OBP) kaldırılması oldu. Her aday için hesaplanan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve adayların yerleştirme puanları buna göre hesaplanacak.

Haberin Devamı

13 Mart’ta düzenlenecek olan YGS sonuçları 25 Mart’ta belli olacak. Üniversiteye girişin ikinci adımı LYS 2016 başvuruları ise 1 Nisan - 14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. 18 Haziran – 26 Haziran ayında gerçekleştirilecek LYS sonuçları ise 18 Temmuz’da açıklanacak.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Öğrenimi devam eden lise son sınıf öğrencileri, YGS başvurularını, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alacakları YGS başvuru formunu doldurarak yapabilecek. Diğer adaylar ise başvuru merkezleri ya da sınav koordinatörlüğünde, kişisel bilgileri ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmek suretiyle YGS başvurusunu gerçekleştirecek.

2016-ÖSYS’ye bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru hakkı olan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında “2016- ÖSYS Bireysel Başvuru” alanındaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını süresi içinde tamamlayacak ve sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatıracak. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 20 Ocak 2016 tarihinde, saat 23.59’da sona erecek.

Tüm işlemleri tamamlayan adaylar son olarak sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini bitirmiş olacak ve sınava geri sayım yapmaya başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!