Yetenek yarışı

Güncelleme Tarihi:

Yetenek yarışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 09:25

Güzel sanatlar ve spor liseleri gibi yetenekle öğrenci alan okullara başvurular, 23 Haziran’da sona erecek. Yetenek sınavı ise 3-7 Temmuz arasında tek aşamalı olarak okullarda oluşturulacak komisyonlarca yapılacak.

Haberin Devamı

Yetenekli öğrencilerin sanat ve spor eğitimi almak için yarıştığı güzel sanatlar ve spor liseleriyle klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ile spor programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerine başvurular başladı. 8’inci sınıfı bitiren ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri 23 Haziran’a kadar başvurabiliyor. Adaylar posta ya da doğrudan okul müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri 28-30 Haziran’da okulda ve okulun internet sayfasında ilan ediliyor. Lise alanlarınınher birine yılda 30 öğrenciden fazlası alınmıyor. Bunun için adayların bir komisyon karşısında ter dökmesi gerekiyor. Uzmanlar, sınavı kazanmanın sırrının ‘heyecanlanmamak’ olduğunu belirtiyor. Bunun için de bol sınav provası şart.

Haberin Devamı

SINAVLAR 3-7 TEMMUZ ARASI

Öğrencilerin seçileceği yetenek sınavı ise bölümler bazında 3-7 Temmuz arasında tek aşamalı olarak okullarda oluşturulacak komisyonlarca yapılacak. Komisyonda okulun iki alan öğretmeni, il veya ilçe müdürlüklerince görevlendirilecek bir alan öğretmeni, alanında uzman bir akademisyen olacak. Akademisyenin olmadığı durumlarda bir alan öğretmeni daha görevlendirilebilecek. Spor liseleri sınavlarında ayrıca gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü veya federasyonlardan biri de komisyonda yer alabilecek. Yetenek sınavında 50 puanın altındakiler başarısız sayılacak. Barajı geçenlerin ise yetenek sınav sonucunun yüzde 70’iyle ortaöğretime yerleştirme puanının yüzde 30’u alınacak.

Sonuçlar 7 Temmuz’da

Kazananların asil ve yedek listeleri 7 Temmuz mesai bitimine kadar okullarda ve okulların internet sitesinde yayımlanacak. Kayıtlar 10-14 Temmuz arasında e-Okul’dan alınacak. Kontenjan kalırsa yedek listeden kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar belirlenecek. 17 Temmuz’da okullarda ve internet sitelerinde ilan edilip veliler bilgilendirilecek. Kesin kayıtlar ise 18 Temmuz’da. Boş kontenjan kalırsa yedek listeden kayda devam edilecek ve kayıtlar 19 Temmuz’da tamamlanacak. Açık kontenjanı olup da yedek listede öğrenci bulunmayan okullar 20-21 Temmuz’da tekrar sınav yapabilecek. Bu liseleri kazanıp farklı Okul türünü tercih edip yerleşenler bu haktan vazgeçmiş sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!