Yenilikçilik ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçilik ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 14:24

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri sahiplerine dağıtıldı.  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem katıldığı ödül töreninde, "Yeni eğitim anlayışında ve okul geliştirmede çok önemli fonksiyonları olan öğretmenler yenilikçi olmalı, değişimi ve gelişimi zamanında görmeli ve bilgilerini sürekli güncellemeli" dedi. 

Haberin Devamı

Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla “4’üncü Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”, Başkent Öğretmen Evi’nde düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Mehteran ekibinin 15 Temmuz Demokrasi Marşı, Fetih Marşı ve Ceddin Deden Marşı'nı seslendirdiği törende ödüle layık görülen 7 proje tanıtıldı. Ardından proje sahiplerine ödülleri verildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bilgi toplumu, bilgi sektörünün, üretiminin ve sermayesinin, nitelikli insan faktörünün önem kazandığı bir toplum. Bu toplum sanayi toplumunun ötesine taşıyan bir gelişme süreci. Gelecek bugünün doğrusal bir uzantısı olmayacaksa, yarını görebilmek ve daha iyi bir yaşam planlayabilmek için bu değişim sürecinde ortaya çıkan değerleri anlamak ve gelecek için alınacak önlemleri gözden geçirmemiz gerekiyor. Sorun çözme yetkinliği gelişmiş, bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek, girişimci, yenilikçi, barışçıl ve mutlu bireylerin yetiştirildiği ortam ve imkan sağlama arzusu; eğitimin ülkemizde en öncelikli gelişim alanlarından biri olması açısından kaçınılmaz. Yeni eğitim anlayışında ve okul geliştirmede çok önemli fonksiyonları olan öğretmenler yenilikçi olmalı, değişimi ve gelişimi zamanında görmeli ve bilgilerini sürekli güncellemeleri gerekiyor. Aksi takdirde öğrencileri yaşayacakları çağa uygun hale getiremezler. Bugün burada ödül alan tüm projeleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Törene Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel de katıldı. 

Ödüle hak kazananlar     

"Öğretim yöntem ve teknikleri" kategorisinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Adım Adım Başarı", "bilimsel ve teknolojik faaliyetler" dalında Üsküdar/Özel Bilfen Üsküdar Fen Lisesi ve paydaş kurum Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Gençlerin Anadolu'nun Botanik Kültürüyle Buluşması" projesiyle ödüle layık görüldü.     

Haberin Devamı

"Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi" kategorisinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Odak Sistemi", "eğitim öğretime erişim ve yönlendirme"de Muş Bilim Sanat Merkezi "Bilsem, Çocukları Bilimle Buluşturuyor", "olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" dalında ise Tokat Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Pratik Etkin Zümre" çalışmasıyla ödüle değer bulundu.     

"Canlı Yem" çalışmasıyla Selami Dicle ile "Fetih Mobiloskop" çalışmasıyla Mustafa Bürcü de ödüle hak kazandı.

BAKMADAN GEÇME!