Yeni üniversiteyle 3 bin öğrenciye şans

Güncelleme Tarihi:

Yeni üniversiteyle 3 bin öğrenciye şans
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 11:00

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfınca, kurulma çalışmaları tamamlanıp, YÖK Genel Kuruluna sunulan Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, ilk etapta 3 bin öğrenci kabul etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

KTO Eğitim ve Sağlık Vafkı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, KTO Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kurma fikri, hızlı bir sanayileşme süreci yaşayan Konya'da, kalifiye eleman sorununa çözüm arayışları içinde ortaya çıktı.
Konya başta olmak üzere Anadolu sanayicisinin kalifiye teknik eleman ihtiyacına cevap verecek niteliklere sahip örnek bir üniversite kurulması fikrini hayata geçirmek için ilk adımı atan Vakıf, üniversite binası inşaatı için Konya Adliye Binası yakınında 94 bin metrekarelik arazi satın aldı.

Fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından KTO Yönetim Kurulunun onayına sunulan proje kurul tarafından kabul edilerek, mimari sözleşmesi imzalandı. Son olarak, kurulması düşünülen üniversite ile dosya, YÖK Genel Kuruluna sunuldu.
Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine, 2009-2010 eğitim yılında ilk etapta 3 bin öğrenci kabul etmeyi planladıklarını ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:
“Konya'nın 2. üniversitesi olacak olan KTO Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde, Fen Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bulunacak. Üniversite bünyesinde kurulması düşünülen bölümler YÖK'ün onayı ile şekillenecek. Ayrıca üniversite bünyesinde, 1 adet yüksek okul, sosyal ve fen olmak üzere 2 de enstitü kurulacak. YÖK'ten gelecek onayla birlikte üniversitenin ilk bölümünün, 2009-2010 eğitim döneminde açılması hedefleniyor. 3 yıl içinde projenin tamamı bittiğinde, 5 bin öğrenci kabul edilecek.”

Haberin Devamı

Öncelikli hedefin endüstri için mühendis yetiştirmek olduğunu vurgulayan yetkililer, “Burada yetişecek mühendisler, sanayi ile sürekli temas halinde olacağı için, istenilen bilgi ve deneyim düzeyindeki teknik eleman doğrudan sanayiye kanalize edilebilecek. Üniversitelerimiz bugüne kadar sanayicinin ihtiyaçlarına yeterince cevap veremedi, belki de bu olumsuzluğa üniversitelerin ödenek yetersizliği yol açtı. Kurulacak bu üniversitede, böyle bir sıkıntı yaşanmayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!