Yeni sistemle okula alternatif kurumlara ihtiyaç kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni sistemle okula alternatif kurumlara ihtiyaç kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 10:59

Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemini basın toplantısı ile anlatan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Merkezi sistemi kaldırıyoruz. Okul ve sınıf kazanımlarını arttırıyoruz. Bu sistemle okula alternatif kurumlara artık ihtiyaç kalmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Avcı’nın açıklamaları özetle şöyle:

Merkezi sistemi kaldırıyoruz. Okul, sınıf kazanımlarını arttırıyoruz. Özellikle Fatih Projesi kapsamında olanaklardan yararlanmayı, açık uçlu sorularla yapılan sınavlarla yerleştirmeyi hedefliyoruz. Sadece eğitim öğretim değil öğrencilerin sosyal, sanatsal, sportif etkinliklerinin değerlendirildiği bir yaklaşımı hayata geçirmeye çalışıyoruz.
Eklentilerinin sürekli zenginleştirildiği özellikle eğitim teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda yeni gelişmelere uyarlanan bir sistemden bahsediyoruz.

Aile ve arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçireceksiniz
Sevgili öğrenciyer, 2013-2014’te uygulanan yerleştirme sistemi ile okullara alternatif kurumlara artık ihtiyaç kalmayacak. Aile ve arkadaşlarınızda daha fazla vakit geçireceksiniz. Sınav kaygısı yaşamayacağınız bir sistem oluşturuyoruz.

Haberin Devamı

Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve alt yapısı hazırlanan sistemi, bu yaz aylarında ilgili taraflarla enine boyuna tartıştık. Çalıştaylarla zenginleştirmeye çalıştık. Bu çerçevede akademisyenler, öğretmenler, özel okul yöneticileri, okul müdürleri, veliler geçtiğimiz yıllarda SBS’ye katılmış veliler ve 8’inci sınıfa geçen öğrencilerle görüş alış verişinde bulunduk. 16 ilde çalıştaylar organize ettik. Bu toplantılarda dile getirilen her bir öneriyi görüşü, eleştiriyi not ettik, süzgeçten geçirdik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!