Yeni kurulan üniversitede akademik yıl başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni kurulan üniversitede akademik yıl başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 17:36

Üniversitelerde yeni akademik yıl açılışları başladı. Yeni kurulan üniversiteler de bu yıl açılış töreni düzenleyen yükseköğretim kurumları arasına katıldı. 2016-2017 akademik yılı başlayan bir vakıf üniversitesinin, İstanbul Topkapı’da bulunan 47 bin 298 metrekarelik Sağlık Kampüsü’nde düzenlenen açılış töreninin ardından ilk dersi kurumun mütevelli heyet başkanı verdi.

Haberin Devamı

MLPCare Grubu tarafından kurulan İstinye Üniversitesi (İSÜ), 2016-2017 akademik yılına Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile 5 lisans ve 6 ön lisans programıyla başladı. Üniversitenin akademik yıl açılışı 47 bin 298 metrekarelik alana yayılan Topkapı Sağlık Kampüsü’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta, Rektör Prof. Dr. Melih Bulu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Önal ile üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencileri katıldı.

Dr. Muharrem Usta: Gençlerimizi sağlık alanına kazandırmak istiyoruz  

Haberin Devamı

Açılış töreninin ardından ilk dersi İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta verdi. Üniversitenin ilk öğrencileri ile bir araya gelen Usta, kendi öğrencilik yıllarından ve mesleki deneyimlerinden anekdotlar paylaştı. Üniversitenin ilk akademik yılına sağlık alanında başladıklarını ifade eden Dr. Muharrem Usta şunları söyledi:
“MLPCare Grubu olarak 25 yıllık birikim ve deneyimimiz ile sağlık alanında nitelikli insan kaynağını yetiştirmek konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Gençlerimizi sağlık alanına kazandırmak, iyi bir meslek sahibi olmalarını sağlamanın yanı sıra; öncelikli isteğimiz kendi kararlarını verebilecek donanıma sahip ve özgür bireyler yetiştirmek. Yeni akademik yılın tüm öğrencilerimize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

Prof. Dr. Melih Bulu: Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek istiyoruz

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu konuşmasında,“Özellikle sağlıkla ilgili bölümlerde çok hızlı bir şekilde en üst sıralara yerleşmeyi hedefliyoruz. Diğer yandan eleştirel bakış açısına sahip ve ahlak ilkelerini yaşamlarında önceleyen öğrenciler yetiştirmeyi en önemli görevimiz kabul ediyor, bu yaklaşım ile geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını ve girişimcilerini de yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tören kapsamında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Önal ise akademik yıl ve bölümleri ilgili bilgi verip, öğrencilere başarılar dilediler.

BAKMADAN GEÇME!