Yeni atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

Güncelleme Tarihi:

Yeni atanan öğretmenler çiçekle karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 15:17

Terör olayları nedeniyle özellikle kamu personelinin görev yapmak istemediği illere atanan öğretmenler şehirlere gelmeye başladı.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kurulan danışmada görevlilerin yardımıyla işlemlerini yapan öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şube müdürleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğretmenlere kentteki görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Kurtaran, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Hakkari'ye bin 176 öğretmenin atandığını söyledi.

Bu öğretmenlerden 488'inin il merkezine, 404'ünün Yüksekova ilçesine, 237'sinin Şemdinli ilçesine ve 47'sinin ise Çukurca ilçesine atandığı belirtin Kurtaran, şöyle konuştu:
"Sizlerden iyi bir güç alarak yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlayacağız. Hakkari'nin eğitim ve öğretimi için beraber yoğun bir çalışma başlatacağız. Kentte son iki yıldır ciddi gelişmeler var. Özellikle TEOG sınavında başarı elde edildi. Umarım bu yeni dinamik kadroyla başarımız daha da artarak devam edecek. Hakkari'den çok memnun kalacaksınız ve ayrılırken mutlaka üzülerek ayrılacaksınız. Aileleriniz hiç merak etmesin. Siz artık bize emanetsiniz, kardeşlerimiz ve meslektaşlarımızsınız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. Göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun."

Öğretmenlerden Nadide Işık ise Ankara'dan Hakkari'ye geldiğini ve hem Hakkari'den hem de atandığı okuldan oldukça memnun kaldığını belirtti.

Öğretmen arkadaşlarına çağrıda da bulunan Işık, kendi tercihiyle Hakkari'ye geldiğini ifade ederek, "Öğretmen arkadaşlarımız da hiç çekinmeden, burayı tercih edip burada görev yapabilir" dedi.

Işık'ın babası Nagiz Işık da Hakkari'ye gelmeden önce kendilerinde biraz tedirginlik olduğunu belirterek, "Ancak buraya geldikten sonra hiçbir tedirginliğimiz kalmadı. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı ve burayı çok sevdik. Sağ olsunlar İl Milli Eğitim Müdürü ve öğretmen arkadaşlarımız bizleri çok iyi karşıladı. Burada herkes çok iyi. Sanki kendi köyümüzde, memleketimizdeyiz gibi" diye konuştu.

Nuran Çuha da ilk başta Kastamonu'dan Hakkari'ye geleceği için biraz üzüldüğünü anlatarak şimdi Hakkari'de bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Çuha, "Hakkari'ye geldiğim için değil, aileme uzak kaldığım için üzülüyorum. Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler ve buradaki herkes bizlere çok iyi davranıyor. Karşılaştığım herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. Herkes çok sıcakkanlı ve herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı bir yıl olur. Arkadaşlarıma da buradan sesleniyorum. Burayı rahatlıkla yazabilirler" dedi.

Haberin Devamı

Yeni atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

Haberin Devamı

Çatak’a yeni atanan öğretmenler güllerle karşılandı

Van Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni atanan 117 öğretmen, havaalanı ve otobüs terminalinde güllerle karşılandı. Artan terör olayları nedeniyle korku içinde kente geldiklerini söyleyen öğretmenler, karşılama ile duygulu anlar yaşadı.

Son öğretmen atamalarının ardından Van’ın Çatak İlçesi’ne atanan 117 öğretmen Van Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve beraberindeki okul müdürleri tarafından havaalanı ve otobüs terminalinde güllerle karşılandı. Kente ilk kez gelen öğretmenler gördükleri ilgi karşısında mutlu olurken, bazı öğretmenler de duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Van’a gelmekte korktuğunu söyleyen 22 yaşındaki öğretmen Ayça Aktar, "Düzce’den annem ile birlikte geldik. Daha önce Doğu’ya hiç gelmemiştim. Açıkçası bölgede yaşanan olaylar nedeniyle korku içerisindeyim. Ama otobüs terminalinde karşılaştığım ilgi beni çok duygulandırdı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Gideceğim okulda da aynı güler yüzle karşılanacağıma eminim. Bir an önce öğrencilerimle karşılaşacağım anı bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ataması yapılan öğretmenlerin son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle korku ve tedirginlik içinde kente geldiklerini belirten Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, yeni atanan öğretmenlere yardımcı olmak amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını anlattı. Taş, "Havaalanı ve otobüs terminalinde oluşturduğumuz alanlarda Çatak’a tayin olan öğretmenleri burada tespit ederek ilçemize götürüyoruz ve önceden ayarlanmış evlere ve lojmanlara yerleştiriyoruz. Amacımız öğretmenlere kentimizin ve insanlarımızın güler yüzünü göstermek" dedi.

Yeni atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

Şırnak İdil’e atanan öğretmenler çiçek ve çikolata ile karşılandı

Haberin Devamı

Şırnak’ın İdil İlçesi’ne atanan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu heyeti tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Eylül’de yaptığı 37 bin atamadan, tayini Şırnak ve ilçelerine çıkan 2 bin 100 Öğretmen Şırnak’a gelmeye başladı. İdil İlçesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan, okul müdürleri ile öğretmenlerden oluşan karşılama komisyonu üyeleri, ilçeye yeni atanan öğretmenleri ilçe girişindeki tabela önünde karşıladı. Komisyon üyeleri, çiçek ve çikolata ikram ettikleri öğretmenleri, ilçe merkezinde bulunan Öğretmenevine yerleştirdi. İlçeye yeni atanan 343 öğretmenden ilk kafile, velileriyle birlikte geldikleri İdil’de çiçek ve çikolata ile karşılamadan oldukça memnun oldukları gözlendi.

Haberin Devamı

"Öğretmenler gönül rahatlığıyla gelebilir"

Son günlerde bölgede görülen olaylardan dolayı öğretmenlerin bölgeye ilk geldiklerinde ağladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, 15 Eylül’de ilçeye 343 öğretmen atandığını söyledi. Arslan, şöyle dedi:

"Yeni atanan öğretmen arkadaşlarıma, görevlerinde başarılar diliyorum. Biz ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak bir komisyon kurduk. Öğretmenlerimizi karşılama komisyonu diye. Bu arkadaşlarımızın telefonlarını web sitemizde yayınladık. Bu arkadaşlarımızla irtibata geçip, nerede, hangi otobüs, yada hava alanında inerlerse karşılıyoruz ve barınma ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. Yeni gelen arkadaşlara şunu demek istiyorum; kesinlikle ilçemizde herhangi bir sıkıntı yok. Öğretmen arkadaşlar gönül rahatlığıyla gelebilirler. Bölgemizde genellikle şöyle bir durum oluşur; gelen arkadaşlar hep ağlayarak gelir, ama giderken de mutlaka ağlayarak giderler. Çünkü buradaki misafirperverliği, ilgiyi hiçbir yerde bulamazlar. O nedenle bütün arkadaşlarımız gönül rahatlığıyla gelmelerinde herhangi bir sakınca yoktur."

"Önce şoke oldum, gelip görünce rahatladım"

Elazığ’dan İdil’e tayin olan ve annesiyle ilçeye gelen Ergin Eren, Şırnak’a tayini çıktığını öğrenince şoke olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Daha sonra aradım araştırdım, ilçeyle ilgili ve okulum hakkında bilgi aldım ve rahatladım. Buraya gelince ortamın daha güzel olduğunu gördüm ve memnun oldum" dedi. Ergin Eren’in annesi Birgül Eren de biraz tedirgin olduğunu ancak gönül rahatlığıyla geldiğini ifade ederek, "Burası da bizim memleketimiz. Bölgedeki durumlardan dolayı biraz tedirgin olduk. Araştırdık, sorduk bize hiç olumsuz bir şey söylenmedi. Buraya geldik, çok memnunuz. Burası da hepimizin memleketi, her yer bizim için aynıdır" diye konuştu.

Ankara’dan gelen öğretmen Yeliz Akyıldız, önce tedirginlik yaşadığını, ancak İdil’e geldikten sonra da bu tedirginliğin geçtiğini belirterek, "Ben Ankara’dan geldim. Yolda gelirken kafamızda çok soru işareti vardı ama buraya gelince çok rahatladık. Gerek halk gerek görevliler çok yardımcı oldular bize. Her şey için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Mersin’den gelen öğretmen Derya Bıçakçı da, Şırnak’ın tercihleri arasında olmadığını, Şırnak’ı duyunca çok ağladığını söyleyen Bıçakçı, "Şırnak tercihlerim arasında değildi. Kurayla 41’inci tercihten geldim buraya ve gelinceye kadar ağladım. Ailem tedirgindi. Burada çalışan arkadaşlarım vardı. Daha önce çok güzel şeyler söylediler. Buraya gelince de gördüm ve çok rahatladım" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'ya atanan öğretmenlerden ev kiralarına tepki

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atama ile Şanlıurfa’da görevlendirilen 4 bin 600 öğretmen kente gelmeye başladı. Ancak, öğretmenler kentte ev bulamamaktan ve yüksek kiralardan şikayet etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yaptığı atamayla Şanlıurfa’da 4 bin 600 öğretmen görevlendirildi. Atanmalarının ardından kente gelen öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kayıt işlemlerini yaptıktan sonra kalacak ev aramaya başladı. Ancak, birçok öğretmen Suriye’deki iç savaş nedeniyle çok sayıda sığınmacının geldiği kentte ev bulamamaktan ve yüksek kiradan şikayet etti. Kiraların 700 lira ile 1500 lira arasında değiştiğini öğrenen ve bu duruma tepki gösteren öğretmenler, "Ev bulamıyoruz ve bulduğumuz evlerin kiraları çok yüksek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!