YDS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YDS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 13:15

ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye sınavı gerçekleşti. Sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başlıyor. Peki YDS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YDS 2016 ile ilgili merak edilen detaylar..

Haberin Devamı

YDS 2016 27 Mart tarihinde yapıldı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş de başlıyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YDS 2016 sonuçları ÖSYM resmi sitesinde yayınlanan sınav takvimine göre 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ VE SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

Haberin Devamı

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.
14 Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!