Yazdığı kitapla öğrencilerine umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Yazdığı kitapla öğrencilerine umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 12:09

Ağrı’da bir öğretmen yazdığı şiir kitabının bütün gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilerine bağışlayarak, eğitimlerine destek oluyor.

Haberin Devamı

10 yıldır Öğretmenler Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Dinçer Çankaya, "Burada çocuklarımız çok zor şartlarda okula geliyor. Kiminin yol parası, kiminin ayakkabısı olmuyor çoğu zaman. Ben de onlara destek olmak istedim” diye konuştu. Aynı zamanda milli sporcu olduğunu ve boks alanında uluslararası müsabakalarda yer aldığını söyleyen Çetinkaya Bir yıl önce yazdığı “Uzak Bir Sevda” adlı şiir kitabının bütün gelirlerini öğrencilerine bağışladığını, kendisinin de Ağrılı olduğunu ve öğrenciyken maddi sıkıntılar çektiğini anlattı. Hayırsever öğretmen şunları söyledi:
“Ben de 8 çocuklu bir ailede büyüdüm ve öğrencilerimin şu an yaşadıkları sıkıntıları ben de yaşadığım için onlara elimden gelen desteği sağlamaya çalışıyorum. Geçen yıllarda da ‘Çağdaş Türkiye’nin Yobazları’ ve ‘Düş’ adlı iki tane kitabım yayımlandı. İki yıl önce de gelirlerini öğrencilerime bağışlayacağım bir kitap yazmaya karar verdim ve bu niyetle ‘Uzak Bir Sevda’ adlı kitabımı yazdım. Bir yıldır piyasada olan bu kitabımın bütün gelirlerini ihtiyaç sahibi öğrencilerime bağışladım. Burada çocuklarımız çok zor şartlarda okula geliyor. Kiminin yol parası, kiminin ayakkabısı olmuyor çoğu zaman. Ben de onlara destek olmak istedim. Kitabın geliriyle her ay öğrencilerime hem harçlık veriyorum hem de neye ihtiyaçları varsa gelip bana söylüyorlar ben de alıp veriyorum. Tabi bunu yaparken onları rencide etmemeye özen gösteriyorum.”

Haberin Devamı

"Öğrencilerim benim huzur kaynağım oldu"

Öğrencilerine bir ağabey, bir baba gibi yaklaştığını vurgulayan Çankaya, “Öğrencilerim benim çocuklarım gibidir. Hepsinin bendeki yeri ayrıdır. Buradaki çocuklarımız çok küçük şeylerle mutlu oluyor. Bir tebessüm, sıcak bir yaklaşım onlar için dünyanın en değerli ödülüdür. Yaklaşık 300 öğrencime kitabın geliriyle hem para hem de çeşitli ihtiyaçlarını alarak yardımda bulunmaya çalıştım. Bu benim için gurur verici bir durum. Öğrencilerim benim huzur kaynağım oldu. Onlara harçlık verdiğimde ya da herhangi bir ihtiyaçlarını karşıladığımda bana öyle umutla bakıyorlar ki onların gözlerindeki o mutluluk bana huzur veriyor. Bundan sonra da ömrüm yettiği sürece onlara yardım etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

"Yol paramızı bile öğretmenimiz veriyor"

Öğrencilerden Okan Çakmakçı da 8 kardeş olduğunu anlatarak, her öğrenci gibi kendisinin de birtakım maddi ihtiyaçları olduğunu ancak babası çiftçi olduğu için her zaman kendisine harçlık verecek durumda olmadığını dile getirdi.
Çakmakçı, “Yeri geliyor hafta sonları köyümüze gidecek paramız kalmıyor. Yol paramızı bile öğretmenimiz veriyor. Bize bir baba gibi davranıyor. Onun hakkını ödeyemeyiz” dedi. Öğrencilerden Cihan Karagöz ise öğretmeni sayesinde üniversite sınavına daha iyi hazırlandığını dile getirerek, “Öğretmenimiz, yazdığı bu kitapla hepimize umut oldu. Her ihtiyacımızı karşılıyor. Bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Hocam bana yardımcı kitaplar, soru bankaları, testler aldı. Onun sayesinde sınava daha iyi hazırlanıyorum. Ayakkabı, mont, kırtasiye malzemesi neye ihtiyacımız varsa hocamıza söylüyoruz. O da bizi arkadaşlarımızın önünde rencide etmemek için yanına çağırıp hem harçlık veriyor hem de diğer ihtiyaçlarımızı alıyor. Öğretmenimi çok seviyorum. Ben de ilerde onun gibi olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!