Yazarlık Okulu’nda ilk ders zili çaldı

Güncelleme Tarihi:

Yazarlık Okulu’nda ilk ders zili çaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 15:08

Geleceğin yazarları, Yazarlık Okulu’nda ilk derse girdi. Liselilere yönelik uygulamada alanında uzman şair ve yazar kadrosu tarafından eğitimlere başlandı. Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilerin tamamladığı eserlerden oluşan kitap hazırlanacak.

Haberin Devamı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Akademi Lisesi'nde bu yıl ikincisi gerçekleşen Yazarlık Okulu eğitimlerine hafta sonu başladı. Alanında uzman şair ve yazar kadrosu, seçilen lise öğrencilerine deneme, hikaye, şiir, biyografi ve karikatür alanında eğitimlere başladı. Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilerin tamamladığı eserlerden oluşan bir kitap hazırlığı ile çalışma, kitap fuarında okurlara sunulacak.

İzmit Akademi Lise’nin konferans salonunda gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin yanı sıra şair Adem Turan, hikaye yazarı Güray Süngü, deneme yazarı Mehmet Şeker, karikatürist İlhami Atmaca, Yazarlık Okulu öğrencileri ve veliler katıldı.15 günde bir İzmit Akademi Lisesi'nde yapılacak olan derslere yazarlar ve eğitmenlerden oluşan komisyon tarafından başvuru yapan öğrencilerden her ders için 25’er öğrenci seçildi. Seçilen 125 öğrencinin her birine yazarların belirlediği 10 kitap, proje sürecinde hediye edilecek. Proje sürecinde ayrıca gezi ve yazar ziyaretleri yapılacak.

Haberin Devamı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, “Büyükşehir Belediyesi olarak en öncelikli olarak gördüğümüz yatırımlar, gençlerimize yaptığımız yatırımlardır. Bu anlamda kentimiz çok şanslı çünkü kentimizin başında bir eski öğretmen belediye başkanlığı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin geleceği en iyi şekilde ve donanımlı olarak hazırlanmasına büyük önem veriyor. Bizler de bu nedenle tüm çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin ardından söz alan Proje Koordinatörü ve aynı zamanda yazar olan Fahri Tuna, şair Adem Turan, hikaye yazarı Güray Süngü ve karikatürist İlhami Atmaca, Yazarlık Okulu öğrencilerine programların nasıl geçeceği hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Deneme yazarı Mehmet Şeker ise, “Çok değerli yazar kadromuz var. Büyük yazarların büyük şairler kendi kuşaklarından umudu keser ve gençlere yönelir. Sizler yarın bu ülkede söz sahibi olacaksınız” dedi. Konuşmaların ardından Yazarlık Okulu’nda ilk ders başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!