Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman kapanacak Yaz tatili ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 14:36

5 Şubat pazartesi itibariyle sömestr tatili sona erdi, tatile doyamayan öğrenciler şimdiden 'Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman?' gibi soruları gündeme taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2017-2018 iş takvimine göre bu yıl öğrenciler ve öğretmenler, haziran ayında bir eğitim- öğretim dönemini daha geride bırakmış olacak. İşte okulların kapanış tarihine ilişkin net bilgi!

Haberin Devamı

Okullar ne zaman kapanacak konusu, yarı yıl tatilinin tamamlanmasının ardından merakla araştırılmaya başlandı. Yaz tatili için sorgulamalarına başlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvim bilgilerine göre okulların kapanacağı tarihi görebilecek: Peki, yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanacak? İşte, öğrencilerin merakla araştırdığı konuyla ilgili detaylı bilgiler

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

UYKU DÜZENİNE DİKKAT EDİN

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzman doktoru da olan Fidan, öğrencilerin yarıyıl tatilinde uyku düzenlerinin değiştiğini belirtti.

Haberin Devamı

Okulların 5 Şubat Pazartesi günü açılacağını, ailelerle öğrencilerin yeniden bir telaş maratonuna başlayacağını hatırlatan Fidan, şunları söyledi:
"Çocukların sömestr tatilinde edindiği geç kalkma alışkanlığını okullar başlamadan önce tekrar düzene sokmak başarıyı etkileyen sağlıklı uyku için son derece önemli. Geç yatıp, erken kalkmayla kısalan uyku süresi çocuklarda olumsuz etki yaratıyor. Öğrenme becerisi azalan çocuklarda ek psikiyatrik problemler ortaya çıkabiliyor. Ayrıca büyüme hormonu salgısının arttığı akşam saatlerinde sağlıklı büyüme için güzel bir uyku şart. Bu düzeni sağlamak için yatma ve kalkma saatini bir rutine oturtmaya çalışmak ve bundan ödün vermemek gerekiyor. Uyku sürecini hızlandırmak ve rahatlatmak için çocuklara yatmadan önce ılık bir duş yaptırmak, loş bir ortamda kitap okumak yardımcı olabilir."

Vural Fidan, uyumadan önce uyarıcı etkiye sahip konuları içeren televizyon programları, korku kitapları, bilgisayar oyunları gibi etkenlerden de çocukların uzak tutulması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!