Yarış pistinde ‘Özgecan’ duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

Yarış pistinde ‘Özgecan’ duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 12:50

TÜBİTAK’ın düzenlediği ‘Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na Mersin Üniversitesi ekibi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ‘Özgecan’ ismini verdikleri elektromobille katıldı.

Haberin Devamı

Yarışlara elektromobil kategorisinde Anka takımı olarak katıldıklarını söyleyen Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alkan Alkaya, “Takımın adını Anka, aracımızın adını ise Özgecan olarak belirledik. Öğrenci arkadaşlarımızla aldığımız bir karar. Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Özgecan ismini aracımıza verdik. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için sesimizi duyurmak istedik” dedi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adını araca vermeden önce ailesinden de izin aldıklarını belirten Alkaya, araçla Özgecan’ın mezarına gidip çiçek bırakmayı planladıklarını dile getirdi. Takım kaptanı Elektrik-Elektronik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi İlter Türkmenli de son 1.5 ay içerisinde modifikasyonunu yaptıkları araçla, yarışlara katıldıklarını ve aracın tüm elektrik aksamını yerli olarak üretmek istediklerini söyleyerek, “Kendi geliştireceğimiz parçalarla önce yurtiçinde başarılı olduktan sonra Özgecan ismiyle de yurtdışında üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadesini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!