Kar Tatili Olan İl ve İlçeler Hangileri?

Güncelleme Tarihi:

Kar Tatili Olan İl ve İlçeler Hangileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 13:07

İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olması beklenen kar yağışları nedeniyle vatandaşlar, ''yarın okullar tatil mi?'', ''İstanbul'da yarın okullar tatil mi?'' diye araştırmaya başladılar. Okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz Valilik açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Özellikle İstanbul'u etkisi altına alması beklenen kar yağışı bu sabah itibariyle Marmara Bölgesi'ne giriş yaptı. İstanbul Valiliği, şiddetli kar yağışıyla ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Beklenen kar tahminlerin öncesinde başlayınca THY ve Pegasus ardı arkasına bazı seferleri iptal ettiğini duyurdu. Aynı saatlerde İstanbul Valiliği'nden il genelinde etkili olacağı tahmin edilen kar yağışıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Peki; İstanbul'da yarın okullar tatil mi?, Yarın hangi okullar tatil?

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ YERLER

Çorum: Yoğun kar yağışı nedeniyle Çorum'daki ilk ve orta dereceli tüm okullar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün tatil edildi. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personele de 2 gün idari izin verildi.

Haberin Devamı

Samsun: İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Samsun'un Salıpazarı ilçesi, Tahnal ve Konakören köyleri ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda, Ayvacık ilçesi'nin ise tamamında ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

Sivas: Kar yağışı nedeni ile Sivas'ın Suşehri İlçesi’ndeki okullar bugünden öğlenden itibaren 1.5 gün tatil edildi. Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada bugün öğlen 12.00’den itibaren ilçedeki tüm okulların 1.5 gün süreyle tatil edildiği duyurulurken, ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı açıklandı.

Konya: Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Kocaeli: Kocaeli’de gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Zonguldak: Zonguldak’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Ordu: ORDU’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 16 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Balıkesir: Balıkesir’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi’nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi. 

Haberin Devamı

Sakarya: Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kayseri: Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle  ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Niğde: Niğde’de okullar, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 1 gün tatil edildi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı ve köy kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü günü 1 gün süreyle okullar tatil edilmiştir’ denildi.

Tokat:Tokat'ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan Meteorolojik tahmin ve alınması gereken önlemlerin sıralandığı açıklama şöyle;

- Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları

- Trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları,

- Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının, görev mahalline en seri şekilde ulaşmaları için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları

Haberin Devamı

- Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olmaları,

- Elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması,

- Görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma yönünde destekleyici anlayışla; site, apartman ve işyeri sorumlu yönetici ve sahiplerinin imkanları ölçüsünde mevcut alanlarını, giriş ve çıkış yollarını kar ve buzdan temizlemeleri,

- Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerde, sağlık yetkililerinin önerdiği gibi; yaşlı, çocuk, hamile bayanlar ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması, hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması, kapalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılması can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir".

Haberin Devamı

Valilik tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç halinde İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonlarının aranabileceği de ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!