Yardım çilesi

Güncelleme Tarihi:

Yardım çilesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 15:37

Batman'da dar gelirlilere verilen eğitim ve sağlık yardım dağıtımı izdihama dönüştü.

Haberin Devamı

Batman'da ‘Şartlı Nakil Transferi' kapsamında dar gelirlilere verilen eğitim ve sağlık yardımının dağıtımı izdihama dönüştü.

PTT şubelerine para almaya giden dar gelirliler, burada isimlerini bulamayınca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na akın etti. 40 dereceye varan sıcaklıkta saatlerce bekleyen kadınların izdihamı nedeniyle vakıf kapılarını açıp işlem yapmadı.

Şartlı Nakil Transferi kapsamında dar gelirli ailelere yapılan eğitim ve sağlık yardımının dağıtımı sırasında Batman'da izdiham yaşandı. Kız öğrenci başına 27, erkek çocuk başına 18 YTL'lik yardımdan alabilmek için kadınlar PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak burada isimleri olmayan yüzlerce kadın bu kez Batman Valiliği Sosyal Yadımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na koştu. Vakfın önünde sabah saatlerinden itibaren uzun kuyrukları oluşturan kadınlar 40 dereceye varan sıcaklar altında zor anlar yaşadı. Aşırı talep üzerine vakıf kapılarını açıp işlem yapamadı. Daha önceki yardımlardan yararlandıklarını ileri süren dar gelirliler, “Bu kez listelerde ismimiz yok. Oysa yardımı daha önce düzenli alıyorduk. Böyle razelet olmaz. İsmimizi listelerde bulmayınca başvurduğumuz kapılar tek tek yüzümüze kapandı. Muhatap olduğumuz Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın kapıları yüzümüze kapandı” dedi.

Haberin Devamı

CHP Batman 1'inci sıra milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, yardımların seçimlerden sonra dağıtılması gerektiğini, öncesinden verilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Yaşar, şöyle dedi:
“Böyle yardım olmaz. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar valilik önünde yardım için bekleyen bayanların o görüntüsü içler acısı bir manzara oluşturuyor. Bu yardımlar dilencilik kültürünün yayılmasından başka bir şey değildir. Bu çağda halen insanlar 20- 50 YTL yardımı alabilmek için 40 derecedeki sıcaklarda gün boyu kuyrukta bekliyor. Bunun adı rezalettir. Yardımlar böyle olmaz. Her dargelirlinin hesabına para yatırılabilir. Birileri büyük icrata yapmış gibi ‘Bbu kadar kişiye nakit yardımı yaptık’ diyor. Sanki büyük bir icraatmış gibi dilencilik kültürünü artıran bu hükümetin bu yardımlarla övünmesi tek kelimeyle komikliktir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!